Bonndräng!

 

Sommaren är över sedan länge, och de planerade 7 dagarna hemma i Jämtland blev 10. När blir något en tradition? Helgen i Brattbytorpet avverkades nämligen för tredje gången på fyra år, och blev en succé även i år! Det är så roligt att vara där, även om dagarna innan består av en hel del stress och svordomar.. Tillsammans med mamma och S besteg jag Ansätten för första gången, och lärde mig nya växter, så som Ängskovall (Ängs-Ko-Vall eller Äng-Sko-Vall?) och Svarthö (Svar-thö eller Svart-hö??). Jag gjorde dessutom debut på Fäviken, dansade till Linda Gail Lewis, och plankade in på campingen för att tillbringa natten i ett tält. Fint som snus.

 

    

 

De tio dagarna gick fort, och hemma i Jönet väntade två katter och en lägenhet i kaos! Katthår och barkbitar överallt. Ställde in väskan, behöll skorna på och tog fram dammsugaren, välkommen hem. Den nya krabaten i mitt hem är Nisse, Kissens bror. Jag gav som bekant bort honom till en arbetskamrat i november förra året, men nu är han tillbaka igen. Det går förvånansvärt bra att bo med två katter i en etta, och de tycker om varandra för det mesta. Det är väl det som kallas syskonkärlek. Min arbetskamrat kommer inte få tillbaka Nisse om hon trodde det, han ska följa med mig och Kissen hem till norrland.

  

 

Livet i Jönköping innebar också två veckor till på min underbara praktikplats; gården Hattsjöhult utanför Nässjö. Förutom att ta hand om odlingarna byggde vi bla staket till getterna och verkade klövar på desamma, samt badade i Lillesjön när vädret var på det humöret. Varje dag cyklade jag även mellan Nässjö och Hattsjöhult, en sträcka på 2,6 mil tur och retur. Här fick gamm´cykeln ta revansch!

    

Sommaren sedd ur ett bilburet perspektiv var bra. Det kändes dock som att det var sista året för mig på Wheels n Wings i Varberg, det var roligare de två första åren jag var iväg. Det har blivit färre onsdagsträffar också, kanske även det ett avslutat kapitel för min del. Men OBS! Det betyder inte att jag har lagt ner det där med raggar/entusiastbilar. Under Jönköpingscrusingen hann jag inte med så mycket crusing, men däremot att bli kastad till höger och vänster på dansgolvet, alltid lika roligt, och för några veckor sedan var det dags för en favorit i repris av Rockabillynight i Huskvarna Folkets park. Jag längtar tills jag tjänar pengar igen och har råd att tatuera in en pinupa och några körsbär på armen! Eller hur, mamma och pappa! Kul!

 

 

När skolan började igen efter sommaruppehållet bjöds det både på motorsågskurs och traktorkörning! (Förutom de sedvanliga, inte lika roliga, trädgårdskurserna..) Jag är jätteentusiastisk och tacksam över motorsågs- och traktorkörningen, men alla i min klass är inte lika roade. Surtanter. Surtanter och surgubbar är det värsta jag vet. Så, då fick jag det sagt också. På motorsågskursen avslutade vi med att fälla ett riktigt träd! På riktigt alltså! I skogen! Och kvista och kapa och släpa runt stockarna med timmersaxen, eller vad den heter. På traktorkursen kör vi mest baklänges.. Kopplar på vagnar och diverse redskap, och en del enklare service. Jittejittekult ju!

 

          

 

Nu är projekt En Svensk Klassiker 2013 igång! Hittills är jag och C anmälda till två av fyra lopp; Öppet spår och Vätternrundan. Anmälan till de andra två loppen (Vansbrosimmet och Lidingöloppet) skall inom kort ros i land. Här finns ingen återvändo! Jag är taggad till tusen, men med blandade känslor. Klart är i allafall att jag längtar till den här tiden nästa år, när allt är klart och jag sitter här i min Klassikertröja, med mitt Klassikerdiplom, min Klassikermedalj och mitt Klassikersmycke. Jo, jag ska köpa alla souvernirer man kan ha och bära dem dygnet runt i några månader, fram till jul ungefär. Det är dock ganska kostsamt, det här med att göra en Klassiker. Bara anmälningsavgifterna går på flera tusen, och det saknas en del i utrustning för min del, en våtdräkt tex. Sa jag att jag inte heller äger några skidor? Jag gör inte det i allafall. Jag har inga skidor att åka Öppet spår på, men det löser sig nog ska du se, lilla mamma. 2014 satsar jag på SM i Triathlon.

Jag har större problem än så! Jobb och pengar tillexempel. Det är inte helt idealiskt att sluta en trädgårdsutbildning i december, tre veckor före jul, om man har tänkt att man vill fira jul med sin familj i annat landskap, och dessutom har två katter som kräver viss omvårdnad. Men det ordnar sig nog ska du se, lilla pappa. Jag ska bli bonndräng och köra traktor hela dagarna, det är livet det.

 

 


RSS 2.0