Underbara sommar



Förra veckan kom sommaren äntligen till Jönköping och sen dess leker livet ordentligt. Midsommarfirandet var inte av denna värld och bjöd förutom blommor, solsken, rosé, snaps och sill även på kubbspel, deeptalk och bad i barnpool åtföljt av ett tvåmanna inomhusbeachparty. Veckan har fortsatt på samma tema, med kvällsdopp och utomhusmiddagar. Underbara sommar!

 

Sedan sist har jag även blivit ett år äldre, men i sinnet räknar jag baklänges. Födelsedagen firades i Lund med mitt gamla liv. Det blev en skön helg med soligt väder, god mat och trevligt sällskap. Var ner till min affär och tittade och konstaterade att den inte är min längre. Ombyggnad, utbyggnad och omflyttningar gjorde att jag inte kände igen mig alls. Det var fint, men kändes lite sorligt.. Min affär. Jag och Tommy! Inget var sig likt. Inte ens kunderna. Jo, den gamle mannen som tränade till Broloppet genom att springa runt i lägenheten 30 minuter per dag var fortfarande där.

 

Den 20 juli, tre veckor från nu, går tåget till Östersund för två veckors semester och fem veckors praktik. Just nu, hög på solsken, känns det som att jag hellre skulle stanna kvar här i Småland. Mina nya vänner (förutom dom jag har på skolan) lever raggarliv och jag med dom. Jag har alltid tyckt att det är nåt speciellt med V8or, helsoffa, automat, höga bakåtkammade luggar, prickiga klänningar och rockabilly. Äntligen har jag hittat det, och jag får vara med! Jag har varit på cruising i Tibro och Kungälv, på onsdagsträff i Huskvarna, på dans till Lasse Stefanz och Eva Eastwood, hängt i en verkstad och agerat chaufför. De veckor jag har kvar här nere ska förhoppningsvis bjuda på ett midsommarfirande i repris, en helg som hundvakt, en kväll med Brolle och en helg i Varberg på Wings and Wheels. Sen åker jag hem. Och när jag kommer tillbaka är det redan september. Och bara nio månader till nästa sommar.

      
 


Mitt liv som bagare


Så här ser jag ut på dagarna och det här pysslar jag med.



                   

Jag har inte skapat några våldsamt imponerande kreationer än så länge, men det kommer! Fixade praktikplatsen idag, veckorna 31-35 ska tillbringas på Törners där hemma! Gött!

RSS 2.0