Grå och regnig lördag


Så vad gör man?



Prisa Gud, våren har kommit!

 

 

Nu har våren kommit till Skåne, vågar jag mig på att säga. Nu får det vara nog med snökaos och vinterjacka! Synd bara att mina kära gummistövlar tar in vatten, och att min ännu kärare cykel saknar stänkskärm och skvätter ner hela mig när vi cyklar.

 

Lägenhetskontraktet i Jönköping är nu påskrivet och klart, med blandade känslor. Å ena sidan är det jättekul att fundera kring flytt och hur lägenheten ser ut och vad jag ska ha för möbler, å andra sidan är det jättetråkigt att lämna jobbet och allt som hör till (de vill ju ha mig kvar) och inte minst att flytta ifrån D. Och bara tanken på att jag kommer vara helt ensam i en ny stad och att jag antagligen kommer ha en tuff tid innan jag vant mig, får mig ibland att fundera över om jag verkligen ska göra det? Men det klart jag ska och jag ska klara det, och jag ser fram emot att få besök i min nya lilla 1,5:a!

 

Jag köpte ett träningskort på Gerdahallen för några veckor sedan, och efter månader av noll motivation har det nu blivit roligt att träna igen! Dock blev det snabbt tydligt att jag aldrig har tränat så där förut, och träningsvärk baksida lår var en ny upplevelse. Jag har Hanna med mig som sällskap och draghjälp och undrar varför jag inte börjat med detta tidigare. Jag anser att jag alltid har tränat och hållit igång. Aldrig på gym och så, men med en massa kroppsarbete, och nu senaste åren löpning. Det är hur som helst jättekul, men inget som ryms i den framtida studentbudgeten som det ser ut.. Angående träning och antagligen på grund av den där gamla 25-årskrisen så har jag och Christine börjat smida planer för en cykelsemester i sommar! Cirka en veckas cyklande är det tänkt och just nu är det Öland som får vår uppmärksamhet. Och eftersom vi berättar det för alla var vi än går, så måste det faktiskt bli av! Inte stanna vid en tanke eller en dröm, som så mycket annat har en förmåga att göra.

 

Vädrets makter gör allt för att motivera min flytt från Lund. Jag blir fortfarande förbannad varje dag över hur hårt och kallt det blåser! Är det något jag hatar så är det motvind, och motvind har man alltid i den här staden, utom en gång då jag kunde rulla på cykeln nästan hela vägen från stallet och hem. Jag försökte nyss sitta på balkongen och sola ansiktet men det blåste så förbenat att jag blev sur och gick in igen. I helgen planerar vi att tillsammans med Leif och Hanna bege oss ut på utflykt, men jag och D brainstormade hela vägen ner till stan utan att komma på en enda grej man kan göra utomhus på vårvintern i Skåne. Hemma kan man gå ner till Badhusparken och åka långfärdsskridskor eller bara sitta på bänken och se ut över den frusna sjön, eller åka ut på en is och sitta med ett fiskespö i handen i några timmar, men i Skåne går man bara och väntar på att snön ska försvinna och den riktiga våren ta vid. Jag ska fråga Hanna i kväll om jag har har fel, men jag tror inte det.

 

Trots att de flesta Skåningar tycker att Östersund är världens ände, så kan inte Kvällsposten låta bli att skriva något om Jämtland/Härjedalen varje vecka. Nu på slutet har det naturligtvis handlat om Clooney, Jens Nilsson, alla Östersundsboende OS-skidåkare, och nu senast lodjursjakten. Hittar lika många Östersundsnyheter i ”Kvällan” som i ÖP.

 

Dagen bjöd även på ett loppisbesök, och jag kom hem med ett litet frukost-på-sängen- eller datorn-i-knät-bord, en liten gräddkanna och två glasskålar!

 


RSS 2.0