2009-09-09

Fotboll i kväll igen, ska försöka att inte förstöra stämningen här hemma genom att tala illa om Zlatan. Förresten fick jag arga blickar även från andra håll på grund av mitt uttalande. Hm. Hur kommer det sig att det sticker så mycket i ögonen på folk? Är det någon som känner Zlatan personligen!? Nåja. Vi får se vad jag tycker om honom när kvällens match är spelad.


Jag kör tyvärr inte så mycket bil nu för tiden, det behövs liksom inte i Lund, men de får gånger jag faktiskt sitter bakom ratten blir jag påmind om vilken fenomenal förare jag är! Som häromkvällen. Hade lämnat Daniel i Malmö och körde hem i min ensamhet. Dåligt med parkeringar vid Victoria stadion – men, titta där, en lucka! Bara till att fickparkera. Och kolla in resultatet!


Första bilden är lite missvisande, det var faktiskt ännu lite trängre. Och på första försöket dessutom, förresten! Brukar retas lite med D då han nästan alltid hamnar en bra bit från kanten t.ex., och efter den här fantastiska parkeringen har jag blivit ännu kaxigare.. Men vilket as Saaben är! Den som tror att en 900 är en liten bil tror fel. Jag stegade idag, 5 m lång! Som en hel båt. Micke och Katarinas t.ex.


Vi har ju förresten nu deltagit i två kvällar av intensivkurs i bugg. Mycket repetition för min del, välbehövlig, och jag är glad att jag lärt mig mycket av det förut. Daniel, Hanna och Leif är också med och sköter sig mycket bra som nybörjare! Den 19 smäller det för då spelar Arvingarna på Björka Loge här utanför Lund!


Det har varit toppenfint väder idag och D har hämtat sig efter sin endagssläng av svininfluensan, så jag tog honom med mig och åkte till Skrylle för att springa lite. Jag sprang intervaller, (D låg på en bänk och vilade), det absolut tråkigaste och värsta man kan göra, men nödvändigt inför nästa mål; Tjur Ruset i Stockholm den 17 oktober. Ett lopp på ”ca 1 mil” bestående av Sjö. Lera. Skog. Berg. Kärr. Härligt. Jag och Hanna tänker inte komma sist, det är vår ambition.


Tjejmilen i Stockholm var ju det senaste jag presterade. På lördagen åkte vi båt och på söndagen sprang vi. 26 000 deltagande Qvinns och hade det inte varit bättre om hälften stannat hemma? Nej, så får man inte säga, men det hade ju varit fantastiskt om de flesta hade startat i någon startgrupp längre bak. Ruskigt trång och lågt tempo de första 6 km, innan det lättade upp lite och man kunde ta ut stegen. Sprang i mål på 56 minuter och fick ostkaka och banan vid målgången. Och medalj naturligtvis.

 


I lördags gjorde vi en ny utflykt i Skåneland. Trotsade det plötsliga höstvädret och åkte till Sveriges sydligaste udde; Smygehuk. Tittade på vattnet och åt smörgåstårta som fick nya glödlampor att tändas i huvudet på mig. Jag har massor av idéer för framtiden. Måtte jag få bli vuxen snart! Vid Smygehuk hörde jag också D uttala sina första (av mig hörda) önskningar om framtida strapatser. Då jag var och varannan dag uttrycker önskningar om resemål utan att få några större entusiasmer till svar, var det ju roligt att höra att det finns n-å-n-t-i-n-g han skulle vilja ha gjort innan det är för sent. (Läs innan man blir för gammal).


Apropå för gammal så är jag ju i sinnet fortfarande bara 19 år. Men om någon frågar hur gammal jag är svarar jag ”nästan 25” och suckar. Plötsligt lägger jag på 9 månader på min faktiska ålder! Jag hoppas att mitt sinne hinner i kapp min ålder innan jag inser att åren gått och jag plötsligt är för gammal för att göra allt det där som jag drömmer om. Nästan 25! Hjälp! 19 känns mycket mer rätt..


Och ännu mer apropå utflykter så hade vi ju besök förra veckan. Svärmor- och mormor. Vi cyklade till Lomma och tillbaka ena dagen, och gick 8 kilometer från Falsterbo till Skanör och tillbaka en annan. Mycket trevliga dagar!


0:0 i fotbollen efter första halvlek. Jag säger inget mer, det var otrevligt att inte vara omtyckt.



RSS 2.0