Min senaste bekantskap


Här är Bruno!

 


Och så här ser det ut i Lund idag..



Helt onödigt


Ett helt onödigt inlägg kommer här, men fyllt av småsaker som ändå har betydelse i det stora hela. Till exempel att det regnar idag. Jag är ledig och det regnar, men det gör inte så mycket, det är faktiskt rätt mysigt men det hade varit ännu bättre om Daniel också varit hemma. Då hade vi kunnat titta färdigt på Skrotnisse och sen hade han fått fixa med sina bilder medan jag läser ut min bok, det är lagom aktivitet en dag som denna. Dessutom är det fredag, och jag har knappt hämtat mig från föregående helg. Jag kan inte förstå att man frivilligt stannar hemma från Forum. Jag ska vara ärlig och säga att det sällan är roligast inne på hotellet på kvällen, men det som är så roligt och som gör Forum så mysigt är ju umgänget! Att spendera en långhelg i en jättefin 8-bäddsstuga tillsammans med både kända och okända människor och ha så himla skoj tillsammans. Förfesterna tar aldrig slut runtom i stugorna och after ski´n är irritationsmoment nr 1 men något man inte kan missa! Några nya ansikten lär man alltid känna, denna gång Olle och Den Hemlighetsfulla Socionomen (Cecilia vet vem jag talar om). Forum är kärlek och jag ska i väg till våren också.


Jag har fått tillbaka mina favoritskor, dom med döskallar på, efter att äntligen, efter 7 månader lämnat dom till hovslag... nej, brevbärar´n. Nej! Skomakar´n var det. (De (jag och Sandra) säger att jag är som mamma... men det är sött tycker jag).


Träningen inför Göteborgsvarvet är i full gång, mitt mål är att springa de 2,1 milen fort som fan för att få det överstökat nångång. Två gånger har jag nu varit ute och sprungit med Daniel, första gången gick det alldeles för lätt och jag vann lätt över honom, så i onsdags provade vi på en lite längre sträcka på lite mer än 5 km. Knappt nån match det heller och jag sprang först hela tiden och bestämde tempot och Daniel var mycket imponerad över två saker; 1. Att jag inte gnällde en enda gång utan frivilligt gick med på ett varv till, samt 2.; Över, bapparabaaa, mitt tempo! Inte dåligt med beröm från en som tycker han är vältränad. Jag kom förresten först till dörren då också. Måste säga att jag själv är mycket imponerad över min kondition, och kom nu inte och säg att 5 km kan man springa på tjurighet, för det funkar inte så på mig, är det för jobbigt så slutar jag. Måste med andra ord betyda att jag är jäkligt fit. Tänkte försöka springa två gånger i veckan, och rida 3-4 och de resterande kvällarna jobba. Fint upplägg inför åtminstone resten av året.


På tal om det så hörde jag på radion att det bara är 6 veckor kvar till julafton (idag annandan) och jag har som vanligt inte en aning om klappar! Varken vad jag vill ha eller vad nån önskar sig. Därför blir jag lite sur på Daniel som det går så bra för när han tänker och som därför redan börjat med sina inköp. Jag kanske kan få några julklappstips här sen?


Fredag idag som sagt och i kväll ska vi ut och äta med Leif och Hanna och sen gå på 500 "Jansson och Westers succéshow"! (http://www.femhundra.nu/) Kul att vara lite kulturell, hoppas jag förstår vad dom säger... Jobbar lördag dag och söndag kväll, och ska hinna med ett besök hos nordsvensken Bruno också. Helgen v 48 är jag helledig nästa gång och vi funderar på att åka till Köpenhamn! Det är väl 1:a Advent då och julskyltning på Tivoli så det vore kul om vi kom iväg!


Nej, men om man skulle ta och baka lite bröd kanske...


Forum!

Har suttit nu i en halvtimme och försökt beskriva helgen men jag kommer inte längre än så här; "I onsdags mittidan började resan mot den ena av årets två bästa helger; Höstforum på Vemdalsskalet. Hann med några timmar hemma på byn och i stan tillsammans med storasyster och alla barn, samt momma, innan de sista förberedelserna inför helgen avklarades och vi äntligen gav oss av mot Härjedalen!"  Som vanligt en lyckad helg med trevligt sällskap, intag av mer eller mindre goda drycker, härliga förfester, Trubadur-akuten, röjig afterski, nunnor och tjockisar, mycket sång, massa dans, fullt med folk och inte minst Olle. Eftersom Sandra fyllde år i måndags firade vi hennes födelsedag på lördagskvällen, och söt storasyster som jag är så hade jag tagit med mig så jag kunde baka världens mummigaste morotskaka! Hade dessutom köpt present och hon blev så fin!  

    

I söndags var vi mycket effektiva och kunde åka från Skalet vid 12, raka vägen till stan för att lämna av allt folk och dessutom hann jag och Sandra med en påhälsning hos farmor och farfar innan vi landade i Aspås för att fira Far, och Sandra. I måndags kl 06.40 gick bussen till stan, och sen vidare med tåget som anlände i Lund 1,5 timme försenat, kl 20.00. Ahh, härligt att vara hemma igen!


Nymodigheter

För tillfället är det väldigt uppenbart att det här inte är min dator. Jag får nämligen aldrig använda den i lugn och ro. I kväll har jag varit borta två timmar och ridit på en häst, sen har vi tittat på ett avsnitt av Band of brothers och nu, när jag äntligen tagit mig i kragen för att uppdatera bloggen, så kommer han på att han har skolarbete att göra, och förnuftet säger att det måste ha större prioritet än mitt bloggande..

Tack vare Barbro har en "slarva inte bort Therese"-kampanj tydligen startat här hemma. Daniel är plötsligt så mån om att vi ska göra saker när vi är lediga! Sååå, i torsdags blev det en 1 mil lång promenad längs ett elljusspår. Inte jätteintressant. Men vi hade med oss fika! I går var det dags igen, denna gång till till berget Billebjer. Och oohh vilket berg! Fi fann! Jättestort! I skånska mått mätt möjligtvis. Vi hittade oxå ett vattenfyllt stenbrott som Kristina tipsade oss om i våras, där det tydligen är mycket folk och badar på sommaren. Skåningar kan inte ha alla hästar hemma. Hur kan man åka dit för att bada!? Ett litet hål i backen, och ingen strandkant. Jaja, låt dom hållas, så länge dom inte hittar till Forsaån. Oj, vad bittert det blev. Evert på jobbet säger förresten att vi kommer bli kvar här nere för alltid, men måtte jag aldrig bada i det där hålet i backen.

Jag har hittat en häst som jag ev. ska rida några gånger i veckan. En stor Nordis som heter Bruno. Mycket man, mycket svans, mycket ben och mycket häst. På tal om hästar, så verkar jag inte komma överens med alla fyrbeningar. De senaste veckorna har jag blivit biten av två av hästarna på ridkolan. Amadeus tuggade lite på min arm, liksom mest för att ha nåt att göra, och Anastasia tog ett bett av skinnet över revbenen. Och Fleur viftar med både käft och bakben. Ja, det är härligt.

Igår var vi ute och sprang! Mycket bra start på träningen inför Göteborgsvarvet. Jo, jag anmälde mig jag oxå. 2,1 mil runt Göteborg, ska det vara kul det? Återstår att se, 16 maj bär det av.

Härnäst står höstforum på agendan, på onsdag lämnar jag staden Lund och intar stugbyn på Skalet!

Jaha, här har man skyndat sig och ska nu lämna över datorn till sambon, då han meddelar att han redan är färdig. W-lan kallas det visst. Dessa nymodigheter..

RSS 2.0