Strukturerat fågelbo


Det är vad jag har på huvudet idag, and I like it! En typisk 5-i-halvfrisyr, dvs det sista kreativa jag gör innan jag måste cykla på jobbet. Och oftast när jag kommer fram har "frisyren" blåst sönder (Lund är ett större blåshål än Aspås. Och Norderåsen. Det är sant) och det blir till att improvisera igen.




Idag är jag ledig och har tusen småsaker att fixa. Än så länge har jag nog bara klarat av tre, men jag har ingen brådska, det är ju en dag i morgon också. Provade nyss på att grädda tunnbröd i stekpannan, det var ganska roligt! Tunnbrödsdegen var mysig. Jag har inte provsmakat än, och jag misstänker att det faktum att jag naturligtvis inte hade så mycket fänkål och anis hemma som man skulle ha i receptet gör att det inte smakar så gott som det hade kunnat göra.




Helgen i Stockholm var toppen, inte ens Tjur Ruset kan dra ner betyget. Trevligt sällskap, god mat och en härlig blöt, kall, lerig tävlingslördag. Vad mer kan man begära. Efter att ha sprungit genom en myr med vatten halvvägs upp till knäna, glidit på leran ner i ett djupt vattenfyllt dike och kravlat mig upp på andra sidan, lufsat fram i djup sand uppför branta backar och krupit i lera under hinder ska jag aldrig mer klaga över de tråkiga asfalterade löpvägarna här i Lund. Kom in på 1.05.26, plats 194 av ca 780 damer. Mycket nöjd och kan faktiskt tänka mig att göra om det!





Mitt största syprojekt hittills i modern tid är nu färdigt. Ett förkläde a´ la farmor. Finfint tycker jag!




D fyllde år i måndags
(mamma och pappa..) och det firade han med gröt på sängen. Jag som klev upp och kokade firade inte alls. I morgon kommer det folk på tårta, och eventuellt öl. Dålig kombination tycker jag, och det var därför jag blev lite sur igår kväll när jag fick höra planerna, inte pga av jag börjar jobba kl 7 på fredag morgon eller pga att jag bokat fotbehandling till D kl 10 på fredag fm. Nej inte därför, bara för att jag inte uppskattar öl och tårta i kombination..

Sökes; Galna vänner


Symaskinen funkar fint ibland. Vi har tillsammans skapat inte mindre än sju kuddfodral i tre olika mönster. Fantastiskt livfullt. Jag har redan börjat på nästa projekt. Fick ett gammalt lite slitet förkläde av farmor, ett som man trär in armarna i, och jag har nu köpt tyg och börjat skissa på ett likadant fast nytt. Kommer bli toppenfint! Dessutom har jag äntligen köpt garn till de där stickorna jag impulshandlade. Lade upp alldeles för många maskor och stickade 20 cm innan första nystanet var slut, så jag repade upp allt igen och började om. Det ska bli något så avancerat som en halsduk! En bra början tänkte jag, eftersom det var så länge sen sist jag stickade något. En gång i tiden har dessa händer faktiskt skapat både ett och annat, kanske mest ett. Par lovikkavantar.


D kom hem i morse efter ett hastigt och lustigt tilldelat nattpass på Jägers, och inte har man någon nytta av att han då istället blev ledig idag, för nu ligger han på soffan och sover sedan en timme tillbaka. Dessutom är vårt badrum numera inpyrt i röklukt, då det hänger en helhalv jävla brandman ovanför badkaret. Galenskaper!


De senaste tre-fyra veckorna har jag tränat lite och ingenting, mest ingenting.. Men i söndags kväll fick jag lite ångest inför kommande Tjur ruset, och bestämde att det var dags igen. Tisdag och onsdag joggade jag lite här i stan som uppvärmning inför Eldprovet igår. Upplägget var jag och D, Skrylle och Milsrundan. Lade oss på en kmtid på 5.30 och joggade i stadig takt fram genom skogen. Låt oss kort och gott säga att jag kom först i mål. Igen. Som vanligt när vi springer längre rundor. D blir så trött och stum, och jag med, men så finns det två växlar till och det är fantastiskt! Det är toppenkul att springa vissa dagar!


Häromdagen på min lediga dag tog jag cykeln ner på stan. Målet med dagen var tydligen att tömma min plånbok på kontanter, och hade jag vetat det hade jag möjligtvis stannat hemma. Kom iaf hem igen med två tyger, knappar, kantband, loppisfynd bestående av två sockerströare, nya garnnystan och en blombukett till mig från mamma. En mycket bra dag med andra ord!


För en tid sedan kände jag mig tvungen att säga upp min prenumeration på Amelia då de samlades olästa på hög. När jag sa upp prenumerationen skulle man ange ett skäl, och att säga att jag inte hinner läsa dem kändes lite lamt, men, tro det eller ej, det finns fler deltidsarbetande heltidshemmafuar i detta land, för alternativet ”hinner inte läsa” fanns faktiskt. Kände mig genast mindre ensam. Men utesluten ur Amelia´s gemenskap.


Dessutom:


Päronen och lillasyster var på besök förut, vi åkte massor av buss och tåg, och så var vi till Kivik på äpplemarknad och tittade mest på äppeltavlan. Orkar inte med någon längre utläggning om de dagarna. Ja, just, ja, och så var det D som lasrade ögonen och blev min egen Stevie Wonder då han gick runt här hemma med solglasögon på. Och Arvingarna var superduperbra och det var roligt att studera danslivet i Skåne, ungefär som hemma, och mycket dansat blev det.


I kväll ryktas det om att halva Råby kommer hit till oss för att titta på fotboll. Det är D´s klasskamrater och annat löst folk, och jag som inte gillar Zlatan. Jag får sitta och väsa fram mina okvädesord och om någon hör mig är det tur att jag är tjej, för då törs ingen slå mig. Det ska nog gå bra.

 

Ooo, jag glömde ju nästan bort att tala om att jag antagligen kommer hem på besök första veckan i november!

 



RSS 2.0