Månadsdagboken

Det här har blivit en månadsdagbok och det tycker jag egentligen inte om, men det är så svårt att hitta tid och ha ro i kroppen för att sitta ner och skriva!

 

Det viktigaste som hänt sen sist är naturligtvis Göteborsvarvet.  Vi åkte upp på lördag morgon, laddade med en pastasallad och sen var det bara att vänta. Jag startade inte förrän 15.45, då var Daniel 25 minuter från mål.. Jag gick ut lugnt då jag inte ville bli trött för tidigt och för att jag inte sprungit hela sträckan i ett svep förut.  Sprang och sprang men blev aldrig trött! Första milen passerades efter drygt en timme, och då insåg jag att det var dags att öka tempot om jag skulle klara mig under 2 timmar, som varit målet. Ökade tempot, men kände mig fortfarande pigg i benen! Ökade ytterligare de sista kilometrarna och gick i mål på 1.58h. Inte helt nöjd med tiden då jag kände att jag hade ganska mycket krafter kvar när jag kom i mål och att jag alltså hade kunnat springa lite fortare åtminstone sista milen. Det var i alla fall oväntat roligt att springa världens största halvmara och nästa år sätter jag ribban högre; under 1.50h!

 

De senaste veckornas lediga dagar har varit härliga, mycket tack vare att jag haft en hemmaman som dels kunnat ta hand om hushållet när jag jobbat, och som har haft tid att följa med på utflykter! Ales stenar var målet efter många mil på krokiga småvägar genom byar på landsbygden. I Veberöd fick vi stanna när en hel ankfamilj skulle gå över vägen och vid Genarp såg vi en polis hytta med fingret mot oss.. Vi följde även skyltarna mot ett ”slott” som ingen behöver bry sig om att besöka. Lunchen intogs på en filt på stranden utanför Ystad. Härlig dag, även om Ales stenar faktiskt inte var så imponerande.

 

I samband med att våren kom, slog det oss att vi faktiskt bor i en lägenhet med balkong! Efter att ha insett det fina i kråksången gav vi oss iväg för att köpa bord och stolar. Och skam den som ger sig, för efter att ha besökt det ena möbelvaruhuset efter det andra hamnade vi på Jysk och fann det vi sökte. Och sen hade jag det jag gjorde under några intensiva timmar med att skruva ihop bordet och möblera på balkongen. Här kan jag också flika in att jag några dagar tidigare gjort mina första loppisfynd! Leila Lindholms tidning är min nya favorit, och nu vill jag ha allt gammeldags snyggt som hon har. Mina fynd bestod av tre assietter i glas, för sammanlagt 23 kronor! Mycket nöjd, men nu vill jag fynda mera! Dessutom ska jag göra lemonad nån dag och hälla upp i glasflaskan med en sån där spännkork som jag köpte på Ikea förra veckan. Det blir toppen att bjuda på nu när både mina föräldrar kommer ner om några dagar, och Bertil och Micke veckan efter!

 

I natt vaknade jag av världens oväder med blixtar, åska och regn. Stod en stund i balkongdörren och tittade, mäktigt!

 

För att fira att Daniel numera är timanställd vid Räddningstjänsten Syd som riktig brandman (och jobbar sitt första pass som riktig ordinarie brandman i morgon) kostade vi på och var ut och åt förra helgen. Restaurangen heter Gourmet Grön och är inriktad på kravmärkta och ekologiskt odlade råvaror och till viss del vegetariskt. Vi åt underbar buffé och huvudrätt. Fantastiskt gott!

 

Lediga dagen idag har spenderats till en början på cykel, upptäcktsfärd och besök i Nöbbelövs kyrka, som Allhelgonakyrkan fast i miniformat, jättefin! Dagens cykeltur i något oländigare terräng än asfalt, fick mig verkligen att längta efter en bättre cykel! Efter att ha lunchat hästarna tillbringades eftermiddagen på stan och jag har köpt någonting väldigt rosa, och jag och min lillasyster kommer bli så fina! Och vår storasyster med, förstås!


 


RSS 2.0