Hem ljuva hem

Vackra underbara Östersund och Jämtland, det är kärlek!

Hemfärden kom lite hastigt och lustigt trots att den var planerad sedan länge. Den känslan berodde på minst två saker. Flytten skulle genomföras, som vanligt i sista stund på kortast möjliga tid och så smärtfritt som möjligt. Måste säga att vi lyckades bra! Var redan innan beredd på att det skulle bli en pärs då nya lägenheten ligger på tredje våningen, utan hiss och det faktum att ingen erbjudit sig att hjälpa till att kånka en tresitssoffa med tillhörande fåtölj, två 90-sängar, ett skrivbord, en tv-möbel och 21 bananlådor innehållande diverse mer eller mindre nödvändiga saker som tex Daniels Spindelmannendräkt eller den röda leksaksbrandmanshjälmen i plast, för att inte tala om piratkostymen, komplett från topp till tå. Tur att åtminstone jag bidrar med nödvändiga saker till hushållet. Men som sagt, färdiga blev vi och till och med jag kunde lämna vår nya lägenhet i ouppackat kaos utan alltför mycket kli i fingrarna och bedjanden från sambon.

Tidigt som sjutton fredag morgon hoppade vi in i Eskils Alfa för färd norrut. Tur för oss att Eskil glömt halva sin packning hemma, för annars vet jag inte hur vi hade fått plats med all vår packning, öl och sprit och inte minst tv´n! Nästan så man kunde tro att nån där uppe hade ett finger med i spelet.. Helgen i Jönköping med anledning av Carolines examen var jättelyckad och vi hade supertrevligt hela bunten! (Bilder finns att beskåda på facebook, jag har dock inte bidragit med några). Söndag mittpådan började min resa och tio timmar senare anlände jag så äntligen till Östersund, du vackra stad!

Veckan har bjudit på en heldag i Aspås, en heldag med Annicka, som bjöd på sol vid Lillsjön, massa snickesnack och kycklingsallad, en liten dejt med Cecilia, ost och kex och vin innan dansen på Näset tillsammans med Emma, Christine och Katarina, en helfestlig superrolig midsommarafton med mycket trevligt sällskap och fint väder i Oviken och på Fröjdholmen och i dag, inte minst, är jag hemma för att fira min födelsedag med jordgubbstårta, farföräldrar, syskonbarn och presenter! Tjoho, vilken start den här sommarn fick då!

Biljetter i massor är bokade och den 11 juli får jag äntligen åka till Visby! Sen Stockholm, Iron Maiden och Gröna Lund och sen tre veckor här hemma tillsammans med Daniel innan vi åker tillbaka till Skaåne. Men jag kommer hinna med mycket roligt innan det oxå, förstås!

Bjuder på några bilder från midsommar, det är det enda jag har!


Skura balkongräcke


Kom på mera saker! I lördags när vi åkte hem från Helsingborg åkte vi förbi Vallåkra. Min hjärna kopplade genast ihop Vallåkra med Vallåkraträffen, så var jag tvungen att tala om det för Daniel bara för att visa att jag visste. Han tittade dock bara på mig med frågande min "Vad är det?" Suck. Berörda fader har missat nåt i pojkens uppfostran. Kollade almanackan när vi kom hem, men kunde snabbt konstatera att Vallåkraträffen är samma helg som Daniel är i Stockholm och springer Midnattsloppet . Ska man inte få ha nåt roligt här nere!?

Städningen fortsätter. Jag har just handskurat 7-8 meter balkongräcke, utan att smutsa ner alltför mycket på grannen under. Vår balkong är stor, om ni inte visste det..

Nu är det två timmars städpaus som spenderas i soffan framför de två sista avsnitten av Frusna män. Kan som kuriosa berätta att Jonas "tjejer" Lina och Agnes var in och handlade av mig förra veckan!

Hej då Klostergården


Skriver ett litet inlägg så här mitt i flytt, mellan banankartonger och flyttstädning. Själva flyttlasset går i morgon, lite väl i sista stund för min smak, men det ska nog gå bra! Den fina tvåan på Virvelvindsvägen ska nu bytas ut mot en lite finare tvåa på Sofiavägen. Efter flytten får jag säga Hejdå Lund, Hallå Jönköping och sen äntligen Välkommen hem till Östersund! Just nu är det förstås kaos här hemma och fortfarande är mycket ogjort, men Daniel tyckte det var dags för en paus och sitter nu i soffan och plinkar på gitarren.

Som många uppmärksammade (tack så mycket) fyllde jag år i fredags! Daniel, den skiten, hade en långdragen förkylning och ville inte alls ta med mig på den överraskning han planerat. Istället blev det några timmar på en filt i solskenet och en middag på kina i Malmö. I lördags tog vi tåget till Helsingborg och gick på Ebbas fik. Vilket ställe! 50- och 60tals inredning, massa gamla skyltar och automater, böcker, serietidningar, skivor och en fullt fungerande Jukebox! Och inte nog med det; Kakorna var gigantiska! Shackrutor och Drömmar stora som hovarna på en Ardenner. Dit kommer vi åka flera gånger.

Sen dess har jag hunnit jobba några timmar, haft kvartsamtal på jobbet, köpt småsmå shorts, planerat hemresan, slötittat på fotbolls-em, mailat mamma och pappa utan att få svar.. Ja, man hinner med mycket viktigt på en vecka.

Hemkomsten är beräknad till söndag kväll, och jag ska fira med att gå på dans på Näset på torsdag! Tjoho! Jag längtar som tusan efter att dansa!

Gräsänka rock(s)!!

Aaahhh vad det är najs att vara gräsänka för en helg! Att ha lägenheten för sig själv, man kan komma och gå som man vill, äta vad man vill när man vill, låta bli att diska och behöver inte känna ångest inför att gå på jobbet eftersom det ändå inte är någon hemma och väntar, helt enkelt att sköta sig själv! Det är najs. Men han är sååå välkommen tillbaka i kväll, det vill jag lova!

De här dagarna i ensamhet har fått mig att tänka på och längta tillbaka till förra sommaren och min lilla etta på Kyrkgatan. Som jag älskade att bo där, med Pricken och min kära Manta! Och vad underbart roligt jag hade förra sommaren och vad bra jag mådde! Och tänk sommaren innan det! Å herregud, hoppas denna sommar blir lika fantastisk den och att majoriteten av sakerna på min långa sommarönskelista går i uppfyllelse.. Om 2 veckor är jag på hemväg. Då är de första 5 månaderna i Lund och Skåne förbi. Tänkte på det häromdagen när jag stod i kassan på mitt jobb; Det är först nu som jag känner mig någorlunda hemma och att jag trivs här. Säkert har den tidiga våren och sommarvärmen gjort sitt till och det tackar jag för. Jag tycker väldigt mycket om när solen skiner och faktum är att maj endast har haft tre (3!) regndagar! Inte läge att klaga på vädret iaf. (Men nånting annat ska jag väl komma på.. Jo, en sak, jag har ju inga vänner!) Självklart har solen skinit även denna helg, och dagarna har spenderats på filt i parken och kvällarna på jobbet.

Inkomsten i sommar är inte helt tryggad, men lika bra är väl det. Blir timmar på Kvantum, med telefonångest som följd. Har kommit på att jag aldrig har haft ett heltidsjobb! Förutom kortare perioder, som tex de fyra månaderna på Storhogna där man var djupt missnöjd om man en månad hamnade under 240 timmar.. Men i övrigt! Jag har bara glassat runt, känns det som. Låt gå för att jag en vecka i november hade fyra jobb, och att jag när vi flyttade hit fick meddela tre arbetgivare att jag skulle sluta. Men ändå, jag har fortfarande inte haft ett 7-16 jobb, ledig helger. Och det känns helt osannolikt att man kan ha det så. Förstår att jag har blivit bortskämd, men jag vill gärna fortsätta vara det, för jag kan på något sätt inte förstå hur man kan låta jobbet ta så mycket tid av ens liv! Men nu när moderaterna infört de nya genialiska reglerna för oss som stämplar, som gör att det är bättre att vara helt arbetslös än att vara deltidsanställd, kanske jag ändå måste hoppa i heltidsträsket om jag får chansen (chansen!?).

På tal om nånting helt annat och betydligt mer lättsmält, så trodde jag att jag skulle ta mig ut och springa i kväll, men jag har så mycket att göra.. Borde verkligen eftersom jag inte rört mig mer än nödvändigt på säkert tre, om inte fyra!!, veckor. Denna icketräning började egentligen med att jag och Daniel som vanligt en dag stod framför spegel och flexade med armmusklerna. Tror mina gymtimmar börjat ge resultat, för bicep putade som bara den! Men Daniel sa usch och fy och nej till mera gym för min del. Han vill inte ha seniga pojkarmar på sin tjej. Jag tror han är rädd att jag ska brotta ner han! Och jag ska börja smygträna och inte vara så generös med att visa mina stora biceps, och så en dag så ligger han där på golvet och kvider, mohaha!! Men springningen. Vad ska jag skylla på? Som jag sagt i tidigare inlägg, det är inte lika roligt att springa när inte Daniel gör det. Jag skyller på honom.


Avslutar detta inlägg med fyra snabba:

Jag har äntligen fått tummen ur och sorterat två års bilder från digitalkameran och skickat de 200 första på framkallning! Helt otroligt vad många bilder! I sommar ska jag ägna mig åt att sätta in dom i album och skriva en liten grej till varje bild. Det saknar jag faktiskt!

Två kvällar har jag fått samtal från en gammal granne i Norderåsen. Båda gångerna har det låtit så här; "Hej. Det ser ut som om det lyser i bilen. Ska det göra det?".  Jasså, säger du det, svarar jag, tackar för påringnigen och ringer till Danne.

Födelsedag på fredag och hela Sverige firar! Tråkigt bara att inte ha nån att bjuda på tårta..

Och till sist, ett tv-tips. Världens bästa serie, American Dreams eller Drömmarnas tid, börjar om en kvart på 9an. Titta på det om ni inte har nåt bättre för er. Som sagt, Världens bästa serie!

RSS 2.0