Dagen före


 I morgon börjar äntligen semestern, och vilken start den får! Så fort Daniel kommer hem från jobbet i morgon bitti, åker vi och Caroline till Kalmar och hämtar upp Eskil innan färden går vidare mot Gotland! Toppen! Gotland i år också! Det är sommar det, och glass! Hoppas vädret är med oss i år, det är jag värd efter två somrar med regn vid varje besök.

 

Bilen provpackades i går kväll, viket innebar att vi packade våra väskor med ungefär det vi tror vi ska ha med oss, bar ner dem till bilen, stuvade runt lite i bagageutrymmet, Daniel måttade förstås för några plattor öl, och när vi konstaterat att allt nog ska få plats, bar vi upp väskorna igen.  Så går en provpackning till. Den firades också, enligt traditionen, med en glass på stan!


Jag har blivit helt prylgalen (mycket troligt..) och köpt en ny mobiltelefon. Det var väl på tiden, måste jag säga, då den andra inte går att tejpa mer nu. Det blir min fjärde mobil hittills i detta liv, och den första jag köper själv! Och jag beställde den dessutom över internet, jag kan jag. Daniel blev lite imponerad faktiskt eftersom jag är den veligaste person han känner. Jag känner många värre än mig, jag.

 

Jag har funderat mycket över framtiden den senaste veckan, och hoppas och tror att jag äntligen har kommit nåt på spåren. Förhoppningsvis tar livet en liten ändring i höst, om jag inte hunnit ångra mig till dess, det vet man aldrig, jag är rätt känd för det, också.

 

Idag står städning på schemat, sedan räknar jag med att tillsammans med Caroline åka till Skrylle och avverka milen, innan mitt sista arbetspass för juli kallar, 17 – 22.15, kanske ska fira semestern med en Rosa Pantern på balkongen i kväll?

 

 

                        


Morgonstund..

Vi cyklade till Lomma i onsdags, det var lite längre än jag trodde, nämligen 8 km enkel resa, men vi kom fram utan problem, och skulle bara försöka hitta stranden, den omtalade Lomma beach. Det gick också bra, efter några om och men. En ganska smal och fullsatt men fin, i en jämtes ögon åtminstone, sandstrand, och så vattnet.. Långgrunt och fantastiskt varmt och skönt! Där låg vi några timmar och stekte innan vi hoppade upp på våra springare och styrde hemåt. En kilometer från hemmet fick jag punka på min nya fina cykel, det blev hushållets fjärde punka i år, men gick lätt att laga (? Det var Daniel som fick den äran).

 

På tal om fina ställen så kan jag berätta att vi hade ett ärende till Ängelholm förra veckan.  Det var en fin liten stad! Efter att ha strosat runt lite på gatorna och suttit på en brygga vid ån som rinner igenom, köpte vi en sallad på ica och åkte sydväst.. Ut på Kullen, hornet som sticker ut väster om Ängelholm. Vi passerade Arild, en liten, trång by med stora villor och små låga stenhus, och en hamn. Såg verkligen idylliskt ut och/men Hanna berättade (senare) att husen där har de högsta priserna/ kvm2 i Skåne. Efter Arild åkte vi vidare mot Mölle. Ännu en liten fiskeby med hamn och ett stort Grand Hotel som såg mycket dyrt ut. Här och var stod Ferraris och Porschar parkerade vid villorna, så man kan ju föreställa sig vad det är för folk som bor där. Där bakom fiskebodarna och den lilla brandstationen intog vi vår medhavda lunch, innan vi åkte vidare hemåt för att skicka iväg mig på jobbet.

 

Jag tycker om rabarber och har nu premiärkokat. Det blev lite saft, ca 4 dl.. och en burk med hallon-och rabarbermarmelad. Saften går inte att jämföra med den mamma brukar göra, men min gjordes också med ett fuskrecept, som Daniel sa. Marmeladen däremot blev toppen! Kanske kokad lite för länge, men smaken var det inget fel på. Det är nog det enda husmoriga jag gjort sen sist. Frysen är fortfarande full så jag kan inte baka bröd. Tog med mig en halv limpa till jobbet eftersom den inte rymdes i frysen, men den städade chefen bort. Jag frågade honom var min limpa tagit vägen, och som tröst fick jag en flaska dessertvin. Mutor. Det funkar.

 

Jag har sent omsider upptäckt Dire Straits och Mark Knopfler och gissa om jag blev förvånad och kände mig dum när jag förstod att det är de som gör Walk of Life, inte Jerry Willams.. Tänk att jag i alla år har trott att det är Jerka som framför den lilla melodin! Hur tänkte jag då? Och var är min musikallmänbildning?

 

En kväll när jag kom hem från jobbet satt Daniel, Caroline och Eskil ute på balkongen och såg nöjda ut. Nöjda eftersom D och E lagt trall! Det var en fin överraskning och välkommen-hem present, och har verkligen varit på sin plats i de senaste veckornas finväder. Det är mycket bättre att ligga på en filt på en fin trall än på ett betonggolv.

 

I går morse skulle vi ut och springa på morgonen, innan det blev för varmt. Vi försökte samma sak i onsdags, men bestämde oss för att strunta i det då och somnade om. Men igår fanns ingen återvändo. Frukost kl 7 och bara att snöra på sig skorna en och en halv timme senare. Bara det att det var så skönt att gå, så löpningen fick vänta. Det blev en skön morgonpromenad på dryga timmen istället, och vi hittade smultron och trädde på grässtrå! Det var verkligen inte igår jag plockade smultron och det kändes så somrigt att ha de på snöre när vi gick hemåt. Sen hamnade de i filen med morgonens andra frukost. Och sen åkte jag på jobbet. Jag har förresten äntligen köpt nya springskor, och en mycket fin och efterlängtad R90 jacka!

 

6 arbetspass kvar att klara av innan semstern börjar! Nästa måndag åker vi till Visby tillsammans med Carro och Eskil och blir där i två dagar innan vi åker hem hem hem! Härligt med ledighet! (Även om jobbet är ganska trevligt nu för tiden när alla studenter, alltså majoriteten av kundskaran, är borta och jag dessutom chefar lite här och där). 


   

 

 


RSS 2.0