Hej och hå


Efter att ha sett Rent hus på 4an i onsdags samt lyssnat på Erik och Mackan på Rix i morse, kände jag mig äcklad och inspirerad till att ta fram skurhinken och har således ägnat en timme åt städning nu på morgonen! Hej och hå. Hade inga handskar dock, så jag väntar nog till efter ytterligare några handtvättar innan jag petar in linserna i ögonen. Jag har ju så långa fina naglar nu för tiden, och jag vill inte tänka på vad som gömmer sig där under, och jag vill absolut inte ha det i ögonen..

Kom en nyhet igår, vet inte om jag ska kalla den god eller dålig.. Kristina ringde, vi måste flytta senast 1 maj för hon ska sälja lägenheten. Hej och hå. Jaha, till att leta nytt boende då. Känns tryggt att ha Daniel med mig iaf, han har ett sånt sjukt flyt med allt han gör, det ordnar sig alltid så himla bra för honom, och jag hoppas att de här månaderna med mig inte påverkat den saken till det sämre. Nu vill jag ha något lite mindre till yta sett, och lite billigare. Daniel! Fixa!  *knäpper med fingrarna*

Jaha? Annars då? Det har varit blåsigt som tusan här några dagar, och det är inte bara jag som är gnällig, fick det faktiskt bekräftat idag; Hittills i år har det varit storm var tredje dag i Sverige. (Skåne menar dom då).

Har börjat bojkotta löpningen, det är ju så fruktansvärt tråkigt och jobbigt och ingen blir ju gladare av det. Istället satsar jag på att bli stark i gymmet. Hej och hå. Brukar hänga där på förmiddagarna för då får man vara ensam och kan hålla på som man vill, men igår förmiddag hade det hänt nåt! När jag kom var en av vaktmästarna där och städade, sen kom en tjej och ställde sig brevid mig på trappmaskinen (gymmets tristaste grej) och sen! Sen kom det en gubbe oxå!! Då gick jag.

Har äntligen fått iväg papprena till a-kassan. Hoppas att jag blir "godkänd" och kan kvittera ut några hundralappar. Känner mig inte allför säker på att det kommer gå vägen, med tanke på mina tidigare dispyter med nämnda kassa..!

Jag har inte tagit några nya bilder som jag kan lägga upp, tyvärr. Kanske ska ut och fota lite idag!? 

Dalby tur och retur

Har just varit (nästan!?) till Dalby fram och tillbaka, 2 mil tur och retur. Det var inte riktigt meningen. (Visste att jag var fel och vände i första rondellen). Mitt första bilkörande här nere! Har rattat lilla 316 till Revinge, Daniel med vänner dricker öl och äter varmkorv där i kväll och det klart man ställer upp som chaufför, när man får låna bil och allt. Ditvägen gick ju bra, hade hela tre baksäteschaufförer, men hem nyss, ensam, det var ett riktigt äventyr. Återstår att se om jag hittar tillbaka till Revinge i kväll när dom ska ha hämtning..

Helg. Vaknar av att jag ligger väldigt nära kanten och att det är så trångt på kudden. Daniel ligger tvärs över hela sängen med huvudet på min kudde och handen bakom nacken.. Tog pensionärsbussen halv 11 in till stan, Daniel med gitarren under armen. Hängde på låset till musikaffären, gick ett varv runt Allhelgonakyrkan och sen åkte vi hem igen. Heeeela eftermiddan kvar att fördriva, inte gjort nånting vettigt. Tittat på Jeff Dunham dvd, han med Achmed the dead terrorist, hihi, roligt!

Har i veckan som gått upptäckt gymmet! Vilket trevligt ställe! Jag hade fördomar mot gym ända fram till i torsdags, men nu..! Me love! Åhh vad jag ska bli stark i vår! Springa! Och gymma! Och cykla! Och rida! Och jobba..?! 

Tjat tjat tjat

"När ska du uppdatera?" 
"Varför uppdaterar du aldrig?"
"Det är dags att uppdatera nu!"  

Tjat tjat tjat. Jag har inget att berätta! Fortfarande inget jobb i sikte, fortfarande ett fullständigt meningslöst liv, inget nytt!

Vi hade lite kalajs här i lördags, kul att få se lite folk, och att få chans att prata med nån annan än Daniel! Väldigt trevlig kväll måste jag säga, tackar tackar som ville komma och hälsa på!

Var ute och sprang i går, så här såg mina skor ut när jag kom tillbaka. Sen sprang Daniel samma sträcka men när han kom tillbaka var hans skor så här rena och fina. Vad gjorde jag för fel?




Jag har blivit lite fast i serien Sjukhuset på 3an. Så pass att tankar på att bli sjuksköterska har börjat poppa upp i huvudet. Jag blir lite bekymrad. Sjuksköterska? Inte ska väl jag..


Jo, pappa! Såg en jättefin svart Commodore på grannparkeringen igår, till och med Daniel tyckte den var cool!

Alla hjärtans dag!

Alla hjärtans dag och här sitter jag själv i soffan och skriver blogg. Daniel är på skolan på inspark, nån smart, ensam, tragisk, olycklig människa som inte ville sitta hemma själv i kväll som bestämde datum.. Vi hade i alla fall jättemysigt hela morgonen och förmiddan innan han stack på skolan! Vaknade av solen vid 7, den skiner in så fint i vårat sovrum! Jag bakade bröd igår som jäser över natten och som man gräddar på morgonen, och så gjorde vi smoothiesar, superdupermysigt!





Hade ett återfall till mitt gamla tråkiga meningslösa liv igår, men jag insåg till slut att det inte hjälper att sitta och tycka synd om sig själv, så det blev ett litet ryck med motion och så var man på banan igen..! Och hade jag vetat tidigare att jag är så snygg i Försvarets gröna så hade jag bannemig gjort lumpen, enbart för att få springa runt i underställ. 



Medan jag fortfarande var i rus passade jag på att fixa middag samt gjorde en morotskaka i min fina hjärtform, alldeles lagom till alla hjärtans dag!


Nu längtar jag tills Daniel kommer hem, min snuviga lilla pojk!


Duktig


Försöker ändra på mina deprimerande vanor som hittills sett ut som följer; sovmorgon, på med radion, startar datorn, äter frukost, datorn igen, gör ett ryck vid 11.30, klär på mig, diskar, bäddar sängen. Börjar fundera på vad vi ska äta till middag, skjuter upp det beslutet ytterligare nån timme. Surfar vidare och kollar allas bloggar igen, men, nej det är ingen som har uppdaterat sen sist jag kollade (kl 10..). Deppar ner mig lite i min ensamhet och funderar över jobb och pengar en stund, men orkar inte ta tag i nåt konkret. Kollar alla annonser på blocket, både jämtland och Lund. Klockan närmar sig 14, verkligen dags att ta tag i middagsfrågan och antagligen kila iväg till affärn. Skyndar hem och bänkar mig framför Christer i P3. Håller mig i närheten av radion i ca två timmar, möblerar om lite, klockan är snart 16, Daniel på hemgång, ser mig snabbt omkring, börjar panikstäda så att det ska se ut som att jag gjort nånting iaf på hela dan, stänger eventuellt av datorn så att det inte ska verka som att jag suttit där och ugglat i flera timmar. Väntar på att höra nyckeln i låset och äääääntligen kommer han hem! Sällskapssjuk som jag är håller jag mig i närheten av honom under resten av kvällen, frågar ingående hur hans dag varit, ser lite lessen ut så att han frågar vad det är och så får jag gnälla lite, det känns skönt. Sen tittar vi på ännu ett avsnitt av Californication, och redan vid 21 börjar jag gäspa, är helt slut och funderar på att gå och lägga mig..

Men nu ska det bli ändring. Idag klev jag upp vid 8, startade INTE datorn, åt frukost, vilade lite, började träna här på vardagsrumsgolvet, utfall, benböj, armhävningar och sit-ups, vilade lite, på med springskorna och så en liten runda runt kvarteret, kom tillbaka för en timme sen, åt lunch och nu sitter jag här. Ska gå och duscha innan skidskyttet börjar, om jag inte fattat fel.. I vanliga fall är det absolut förbjudet att slötitta på tv före kl 16, men det finns några få undantag och VM är ett. Daniel kommer förhoppningsvis hem i 14-15 tiden idag, så jag behöver inte vänta hela långa eftermiddan på att höra nyckeln i låset. Antagligen kommer han inte tro mig när jag berättar om min dag. Så här duktig har jag inte varit på tre veckor, i alla fall inte på en vardag! Fattas bara att jag går på den där gospelkörsövningen i kyrkan ikväll..



Förresten har vi gjort vårt genombrott i skånska medier då Daniels skägg prydde framsidan av Sydsvenskan igår! (Hittade dock inte igen det i nätupplagan). Vi blev stoppade på stan för några veckor sen och tillfrågade vad det var vi föll för. "Skägget, naturligtvis" sa jag och se hur det gick!






Tillägg bilder



Bilderna jag la upp igår verkar funka sådär.. Provar igen och hoppas att dom håller!

Kan även tillägga att helgen bjöd på sport! Jag sprang och det gick bra! Tredje gången gillt. Sträckans längd är dock inte relevant.. Självklart har jag även hållit lite koll på Östersund, men också på aktiviteterna i de Värmländska skogarna, Svenska rallyt. Det senaste lite bättre i underhållningssyfte, men det var kul att se bilderna hemifrån också!




Här är andra bilder som jag lagt upp förut, men som inte verkar funka längre..

Soligt!

Det är skönt att ha så fina helger när veckorna är så tråkiga! Sol och skoj och mys!

I fredags kom vi på att vi ville äta potatigratäng, och tro det eller ej, jag som är så bra på att laga mat har aldrig gjort potatisgratäng förut, men det var ju inte så svårt. Vi fick till en jättegod marinad också som fläskfilen fick ligga och gona sig i. Lite vin till det och kvällen var gjord. Tänk att det alltid blir så gott när jag och Daniel lagar mat! Även idag! Vi är så bra.

I går var det lördag. Strålande solsken på förmiddagen så vi tog tåget till Malmö bara för att kolla läget och fönstershoppa lite. Såg en såndär liten rund skridskobana a la Disney på ett av torgen, det såg mysigt ut att åka runt där.. Såg även en kändis, Mikael Tornving. Tänk att man skulle behöva åka ända till Malmö för att se honom! Sen tog vi tåget hem igen, Leif bjöd in sig på kaffe och jag svängde ihop en sockerkaka. Avslutade kvällen i soffan framför en halvkass film. (Inte Titanic). 

Solen har skinit (skenat!?) hela dagen idag oxå. Först satt vi inne och funderade över om man verkligen måste gå ut bara för att solen skiner? Kom fram till att det måste man nog, så det var ju bara att klä på sig och gå ut. Underbart. Fast väldigt ljust! Måste köpa solglasögon om det ska fortsätta så här.. Det blev en timmes promenad/upptäcksfärd i omgivningarna.


I veckan tycker jag att ni ska börja läsa Sydsvenskan och hålla utkik efter skånes snyggaste Jämtar! Det har med alla hjärtans dag att göra..


Hörde aldrig nåt från jobbet, så jag antar att det är kört, ska ringa och kolla i morgon.



Bilder!


Fettisdag!?

Fortfarande lite förvirrad. Var det verkligen fettisdag i går!? I min almanacka är det först om två veckor.. Insåg iaf framemot eftermiddan att om man får chansen att fira två fettisdagar ett år, så tar man den! Så efter middan begav jag och Daniel oss ut på en timmes semmeljakt.. Daniel linkade bredvid mig och grimaserade ungefär hela tiden (han har ont i knät) men till slut, mååååånga hundra meter hemifrån, hittade vi två små stackare (semlor alltså) som vi tog med oss på bussen hem. Mmmm vad goda de var! Nu ser jag framemot den 19 för då är det tydligen fettisdag igen! Men vi tjuvstartade faktiskt semmelätandet redan i söndags, då vi var på cykeltur på våra nya cyklar! Hittade ända upp till Leif, och Daniel blev bjuden på kaffe, själv fick jag nöja mig med lite vatten.. Tog igen det lite senare då vi rullade ner på stan och fikade varm choklad och semla!


Det har varit hyfsat väder nu, 3-4 dagar på raken! I söndags, efter cykling och semla, var jag ute och sprang lite, väldigt lite faktiskt. Helt sjukt jobbigt. Riktigt deprimerande. Men Daniel intalade mig att det alltid är segt när man haft uppehåll och att det dessutom inte är att rekommendera att träna med enbart en semla i magen. Han talade med erfarenhet då han just spenderat en timme i gymmet, men tänkte att det kanske var dags att sluta när det började snurra och flimra framför ögonen.. Vi blev väldigt starka den eftermiddagen.


I går var jag väldigt upptagen. Skulle på intervju på Pressbyrån så jag cyklade iväg på förmiddan för att reka. Sen hem, sprang en liten runda (fortfarande skitjobbigt), åt lunch och begav mig till fots upp till Pressbyrån. Skötte mig exemplariskt! Ska få besked i morgon. Spännande. Vore lite kul att få knäppa gubbarna på arbetsförmedlingen här i Lund på näsan! "Har du haft tre timanställningar parallellt!? Det är väl bara i Östersund det går att göra så." och "Läser du alla annonser i platslistan för Lund!? Ja, det kanske går bra i Östersund, där är det väl inte så många annonser.."  Haha, vilken tokig gubbe, vad är för fel med att göra som man gör i Östersund??

Jaja, nu får det vara bra för idag! I eftermiddag hägrar tvättstugan. Dessutom har jag börjat sortera bilder från kameran och lagt i en "framkalla" mapp! Ambitiöst!

Puss på er mina bloggläsare!


Vi drog till Mälmöu!


Tjoho! Lördag och solsken! Helt otroligt. Var ute och gick på förmiddan, in på stan en sväng, skönt att kunna vara ute utan att bli kall eller blöt. I eftermiddag har vi varit i Malmö! Erik, kompis till Daniel som bor med tjej i Malmö, kom och hämtade oss och bjöd på en sajtesiing runt stan. Tittade på Turning Torso, havet och Zlatans hus. Efter det bjöds det på middag och öl och vin hemma hos, och kvällen avslutades med en glass på Pressbyrån på Centralen innan Pågatåget förde mig och Daniel tillbaka till Lund! En halvtimmes promenad, en stund framför tv, och nu sitter jag här. Klockan har blivit goläggdags och i morgon tror jag att det blir en cykeltur om vädret tillåter! Kristinas vän Andreas har fixat cyklar åt oss, himla fint att man kan låna vänner av varandra så där.
Vad jag gjort sen sist? Inte många knop.. Var på arbetsförmedlingen i torsdags. Blev tillfrågad om jag kan tänka mig att jobba i Köpenhamn.. Pendla. Till ett annat land. Hur skumt känns inte det! Åka utomlands varje dag, liksom. Nja, jag tror jag avvaktar med det så länge.

Natti!

RSS 2.0