Mitt liv i bilder

Egentligen skulle jag bara vilja lägga upp en massa bilder och låta de tala för sig själva, men jag kan väl skriva en liten sammanfattning oxå då.

Helgen inleddes i fredags med Indiana Jones på bio. Jag luftar inga åsikter om filmen så har jag inget sagt. Men det är ju alltid gott med popcorn.

I lördags ville jag på utflykt till havet, men hade som vanligt inget förslag på utflyktsmål, så Daniel satte sig med Skånekartan och letade reda på Skanör på kusten. Rask promenad till stan, tåget till Malmö och sen 45 minuters bussresa innan vi var framme. Hamn, strand och fiskrökeri.


      
                                   Vi hittade en hund                                        Öresundsbron


I söndags ville jag cykla (ja, det är jag som bestämmer i det här förhållandet) men först var Daniel tvungen att meka lite med min cykel medan jag stod brevid i mina vita byxor och tittade på. Målet var Botaniska trädgården, men först cyklade vi förbi den några gånger, den smälte in i den övriga grönskan! Vi tittade på gigantiska näckrosblad och på minivaktelkycklingar (putteputtesmå). Sen gick cykelturen vidare mot okänt mål.




Har många gånger under helgen konstaterat att Sverige bitvis är väldigt vackert.

Kom förresten på att helgen tjuvstartade redan i torsdags när Caroline kom och hälsade på. Daniel var ledig från skolan så vi gick på stan och åt en massa och sen på kvällen blev vi inbjudna på grillning. Och vin! På en torsdag!


Har på sista tiden känt att jag blivit så ful! Jag blir ju aldrig bra på kort längre. Annat var det förra sommaren.. Är det för att jag snart blir 23..? Hoppas att det beror på att jag klippte av mig håret för nån månad sen och har inte riktigt trivts sen dess. Jag längtar efter halvlång lockigt hår, en permanent i höst kanske. Väx håret, väx!! På tal om hår så klippte vi Daniel med trimmern i söndags och han blev så fin! Han var fin innan oxå, kanske till och med lite finare, men han passar i kort hår med, min fina pojk!



Försovmorgon


Sitter här och gäspar. Vilken start den här dagen fick. Vaknade som vanligt vid 7 när Daniels telefon pep, fick en puss och  - somnade om. Vaknade 40 minuter senare av att Daniel kastade sig upp ur sängen och svor. Hihihi, han försov sig! Fast med en curlingflickvän ordnar det sig ändå, och 10 minuter senare var han på väg till sin skolskjuts. Men jag är trött eftersom jag inte fick ligga kvar och dra mig.

Jag har känt uppdateringspressen i flera dagar nu, men liksom inte kommit till skott. Nu ska jag göra ett försök.

Göteborg var bra. Bestämde mig för att ta tåget upp på lördag morgon istället för att åka med de andra på fredagen, av två anledningar som båda hade med sömn att göra. Min och Daniels. Tyckte att det kunde räcka att trängas på en 80s madrass en natt, om man fick välja, och det fick jag ju. Väl på plats i Göteborg, visade det sig att ingen ens bemödade sig komma och möta mig, så jag fick vackert lyssna till vägbeskrivning över telefon till närmaste busshållplats, hoppa på rätt buss och kliva av på rätt ställe alldeles ensam. Daniels ursäkt var att han sovit så länge.. Jo tjena. Sen när sover han länge på morgnarna? Satt i Dennis och Linneas soffa några minuter innan vi blev bjudna på lunch hos resten av gänget. Jag och Magda var den enda som inte skulle springa, så när de andra gett sig iväg på jakt efter starten, åkte vi ner på stan och strosade lite. I 17-tiden stod vi vid 15 kilometer och tittade och tittade, beredda med hejarop och kamera, men vi hann knappt se Leif och Simon innan dom var borta igen. Snacka om onödiga förberedelser för vår del. Stannade några minuter till i hopp om att få se Daniel oxå, men när han aldrig kom hoppade vi på spårvagnen mot målgången istället. Där fick vi precis se när Hanna och Mari sprang över mållinjen, och medan vi stod och väntade på att tjejerna skulle komma ut från stadion, kom både Leif och Simon ut, men Daniel var borta. Visade sig att vi måste ha missat honom precis, både vi 15 km och när vi stod i grinden och väntade. Har förstått i efterhand att han var lite missnöjd med hejaklacken. För att sammanfatta så kom alla till start, alla i mål utan större problem, och alla var nöjda med sina insatser. Särskilt jag och Magda. Middagen intogs i Mölndal, och på söndagen åkte vi alla raka vägen till Perstorp till Hannas föräldrar och blev bjudna på mat! Nu har Daniel lagt springskorna på hyllan för några veckor, det är lite synd. Jag som just hade börjat haka på honom på hans löprundor! Jag är dålig på att pressa mig själv, men när han säger "Jo, du klarar ett varv till", ja, då gör man bara det. Så nu för tiden springer jag två varv! Jämfört med att knappt springa ett när jag är själv..

De dagar som inte bjuder på resor och spring bjuder på annat. Bland annat har jag nu avancerat i mitt gitarrspelande till att lära mig rock-ackord! Daniel är en mycket entusiastisk och tålmodig lärare. Jag har nu lärt mig lite på många (säkert tre olika) låtar, men jag vet inte vad dom heter. Ska fråga Daniel sen.

Kristina är här och springer i veckan. Som tur är har hon inte sovit här, som vi trodde att hon skulle. Däremot har hon försökt styra och ställa, men vi gör lite som vi vill. Vi har iaf börjat packa lite, och igår tvättade jag alla fönster, både utvändigt och invändigt!

Nu ska jag snart iväg och jobba, blir två pass idag. Först 11-15, sen 18-22. Synd att jag missar både Frusna män och Grey!

Torka

Torka på bloggen för tillfället då jag inte har mycket att förtälja.

Daniel är hemma från skolan sedan en vecka tillbaka på grund av nåt skolarbete. Å herregud, det är jobbigt. Tidvis går vi varann på nerverna, då jag har damp och han är tråkig, och tvärtom. Som tur var jobbade vi båda i helgen och slapp bekymret med att hitta på nånting att göra. För nog verkade det svårt att hitta på nåt att göra i helgen, det märktes på ica där folk inte gjorde annat än bar runt på filtar, köpte tidningar, vatten och glass. Stackare! Skönt att man slapp känna sig järalös.

Till helgen bär det av till Göteborg tillsammans med Daniel, Leif och co. Några dumskallar ska springa 21 kilometer, och jag ska titta på. Och bära runt på en filt, köpa tidningar, vatten och glass. Najs! Men först måste jag köpa ett par skor.

Igår blev jag plötsligt sugen på dansband och bad Daniel skaffa fram några gamla klassiker, som Leende guldbruna ögon eller Gråt inga tårar. Det blev tvär-nej och jag lämnade det vid det. Men tro det eller ej, karln har ett samvete. Några minuter senare ljuder senast nämnda låt genom lägenheten. Å vad härligt! I sommar ska det dansas!

Får jag berätta om den bästa stunden på dagen. Jag har turen att sällan behöva ställa väckarklockan, och tar inget som helst ansvar på morgnarna när Daniel ska upp. Det är så himla skönt att få ligga kvar i sängen och dra sig, solen skiner in genom sovrumsfönstret och det är så ljust och härligt, och man ligger och halvsover och kan bre ut sig i hela sängen..! Mmmm, det är underbart. Känner mig lite bortskämd som får ha det så nästan varje morgon, men jag tror det gäller att njuta av det så länge det varar. Rätt som det är kanske jag har ett 7-16 jobb och inga sovmorgnar alls! Eller nej förresten, knappast troligt, jag skoja bara. (Behöver jag tillägga att den näst bästa stunden på dagen är när man får gå och lägga sig igen).  

I måndags började skolan för min del (kvällskurser, inget som inkräktar på mina sovmorgnar) men det var bara upprop. Har ialla fall köpt en bok, räkningen skickas till mamma och pappa, och så ska jag läsa så mycket jag kan i sommar och göra jättebra ifrån mig på alla uppgifter så jag får MVG, för nåt annat räknas inte. Tur att jag har Daniel som är så klok och som vet en massa utantill, tex hur många som bor i Kina, Usa och Ryssland. Jättebra att veta när man ska räkna ut hur många svenskar 10 000 kineser är, och om dom 844 personerna i Vatikanstaten bor trångt, med en yta på 0,44 km2. 1600 pers/km2, är det trångt? Och det var ju bara tisdag igår! Tänk vad resten av veckan ska ge intressanta samtalsämnen!

Tack vare att kanal 5 sänder de tre första avsnitten i repris, så har jag kunnat börja följa Frusna män söker. Ikväll blir det två avsnitt på raken, och sen Grey´s Anatomy. Vilken toppenkväll!

Nu ska jag gå ut till köket och kolla hur det går för Daniel som sköter grötkoket. Vi ska göra risgrynspudding. Dock utan farmors goda saftsoppa.



Fattigt

Jag är så fattig! För en utomstående går det inte ens föreställa sig hur fattig jag är! Och det är så mycket jag vill handla! Kan ni förstå att sen vi flyttade hit till Lund har jag inte köpt en pryl. Inte en enda grej till mig själv! På snart 4 månader. Så fattig är jag. Jag har inga kläder, jag har inga hela skor, jag har ingen fin vårjacka, jag har snart inga linser kvar.. Löningen kommer den 25 förstås, men den ska användas till flytt, hyror och hemresa och kommer antagligen vara slut i ett nafs. Dessutom konstaterar jag att jag är uppbokad på endast 4 jobbtider denna månad. Visserligen brukar det alltid trilla på mer, men ändå. Hur ska det gå ihop..? Det hjälper heller inte att låna pengar, för jag kommer inte ha råd att betala tillbaka på flera år. När livet i övrigt är så svårt, varför ska man då dessutom behöva oroa sig för pengar?

Som om det inte vore nog med fattigdomen, så har jag på grund av Staffan Heimersons ´Livet är ett äventyr´ fått ett så enormt ressug! Thailand, USA, Australien, Europa, you name it! Wanna go there. Men jag är utrustad med så enormt dåligt tålamod, så enbart tanken på att man måste vänta, jobba och tjäna ihop pengar innan man kan åka, gör att jag deppar ihop och tänker att det kommer aldrig bli av. Och tiden går och man håller på att bli gammal. Och så ska man plugga i flera år. Suck. Jag kommer inte komma iväg. Fan. Men jag vill!

På tal om att plugga så fick jag besked idag om att jag blivit antagen till biologi A på Komvux med start den 12 maj! Skojigt! Bara biologi B kvar, och så 6 månaders arbetslivserfarenhet och sen kan jag söka Djursjukvårdare. Men den resan spar jag till i höst och börjar lite försiktigt nu med biologi a.

Nu när Staffan Heimerson-boken är utläst har jag så smått börjat spana in dom riktigt tjocka böckerna i bokhyllan. Tänkte försöka mig på Dostojevskij´s ´Brott och straff´ som Daniel köpte på bokrean, för att kunna imponera på nån, fråga mig inte vem. Jag har läst några sidor, det känns bra än så länge, jag går ut hårt och håller i.

Igår var Axel här och vi skrev på kontraktet till 2:an på Sofiavägen! Inflyttning 12 juni. Riktigt fin lägenhet och nära till ridskolan så där ska vi nog trivas!

Fortfarande underbart väder här nere, om nån undrar. Jag solar på balkongen på eftermiddagarna.

Sköna Maj Välkommen

Åh! Äntligen maj! Från och med nu kommer tiden gå så fort så fort!

Finvädret håller i sig. Tänk att i onsdags förmiddag när jag cyklade på jobbet fick jag en känsla som jag inte riktigt kunde sätta fingret på. Fick fundera lite innan jag kom på det; Det kändes som Midsommarafton! Det luktade blommor och grönt och var lite halvkallt i 10-tiden på morgonen. Precis som midsommarafton.
Valborg spenderades lite här och var runt om i Lund, men avslutades med en minst 40 minuter lång promenad där jag gick och parerade fyllskallen vid min sida. Daniel var måttligt pigg i torsdags men det regnade ändå hela dagen så det gjorde inte så mycket att han knappt klev upp ur soffan. Dagen spenderades framför gamla avsnitt av Så ska det låta och 100 Höjdare, inte fy skam!

Daniel jobbar hela helgen och jag satt här i fredags och ojade mig över vad jag skulle hitta på hela helgen alldeles för mig själv. Som tur var fick jag jobba! Fredag kväll och lördag dag. Idag ska jag kanske ta med mig filten ut och sooola!

Så här såg det ut i fredags när jag var ute och gick! Usch vad det luktar äckligt av det där gula i mitten.




Hittade en Manta på blocket igår. Tusen spänn! Sa åt pappa att köpa, så har jag två, en svart och en vit. Vi får väl se. Pappan hade förresten startat min fina bil häromdan, brummade igång på en gång utan problem, som om ingenting hade hänt. Vilken Pärla. Me Love.



Tack Christine som förevigat detta vackra ögonblick, och inte det som följde.. Kanske blir en favorit i repris av mitt 22-årskalas när (om) jag kommer hem i juni, fast i form av 23-årskalas förstås. Lite äldre, lite snyggare, lite mognare.

RSS 2.0