Stockholm

 

Jag bor i Stockholm nu, i Skarpnäck, hos Stefan. Det går bra!

 

Praktiken är bra, trots att jag nu kommit till det stadiet då jag vill börja kunna saker! Man känner sig lite i vägen och besvärlig som praktikant, när man inte kan nåt, inte vet hur saker ska vara och måste fråga om allt. Drygt tre veckor kvar, så det är bara att bita ihop och försöka ta in så mycket som möjligt. Dom jobbar bara med bröd och kakor på det här stället, och har en stenugn som gräddar det mesta av det som produceras. Alla råvaror är ekologiska och på det stora hela jobbar dom så som jag skulle vilja jobba i framtiden. Inte för stor produktion och allt hanteras för hand, inga maskiner förutom kavlingsmaskinen och degblandarna, och helt utan tillsatser, som fryspulver tex. Jag börjar kl 6 på morgonen och tar tunnelbanan här ifrån Skarpnäck kl 5. Slutar vid 14 och är hemma ungefär en timme senare. Kommer hem, vilar lite och sätter igång med maten så den är klar när S kommer hem vid 18. Och så i säng vid 21. Mmmm. Härliga dagar...

 

När jag är ledig vill jag egentligen ut och kolla på stan, men oftast lyckas jag knappt ta mig utanför dörren på hela dan. Det är min jävla fåhevsamhet som jag hatar men inte lyckas bli av med! Sparka mig förfan, jag behöver det!

 

Fröken lägenhetsägare hörde av sig häromdan och talade om att jag måste flytta ut vid årsskiftet. Jag har ju en reservplan sen länge, den att flytta in hos H, men jag hade hoppats på att få bo kvar iaf tills skolan är slut, i slutet av januari. Efter skolan vet jag inte vad jag ska göra? Det lutar mot flytt. Men vart? Skulle behöva jobba ett halvår eller så och få lite ordning på ekonomin, men det är samtidigt ingen panik med den, och att gå en kallskänksutbildning vore ju roligt. Finns en i Västerås, men den börjar en vecka innan jag officiellt har slutat min skola.. Jag känner mig inte färdig med Stockholm heller, men staden står väl kvar. Och så var det Gotland. Jag vill ju bo där oxå. Det är mycket att tänka på nu, men det känns som att jag undviker att tänka på det så mycket som möjligt.


RSS 2.0