Helgen naturligtvis


Var lite väl optimistisk i torsdags angående mitt bloggande.. Vaje dag! Hmpf! Hur intressant liv tror jag att jag har egentligen!?

Måndag bjuder ju naturligtvis på en sammanfattning av helgen, som inte blev nånting av vad jag föreställde mig i fredags kväll..

I lördags vaknade vi och insåg att det skulle bli till stanna inne. Det regnade och stormvarning utfärdades över södra Sverige, det är ju där vi bor numera. Bara att finna sig i situationen och vi gjorde inte ett dyft på hela dan! Tittade på tv, surfade, läste, åt choklad och mådde gott i största allmänhet. 
I går var det söndag och jag vaknade av en puss på munnen, det var trevligt! Tittade ut och såg molnen skingra sig, det skulle bli sol! Jag och Daniel var på väg in på stan för en fika, när Kristina, lägenhetsinnehavaren, ringde och undrade om vi kunde träffas en snabbis. Den snabbisen resulterade i en utflykt till Grönland... Alltså gården Grönland utanför Veberöd. Där fikade vi ekologisk hembakad morotskaka och drack ekologisk varm choklad med vispgrädde på cafét. I solskenet gick vi sen en timmes promenad ute i skogarna på småvägar och blöta stigar tillsammans med Kristina och hennes dotter Vilja. Skåneskogarna är som värsta zoot, vi såg 20 rådjur och en hare under vår utflykt, och en stor rovfågel som cirkulerade på himlen. Jag klappade alla katterna och pratade med grisarna och hästarna på gården och Daniel sprang runt med mobilkameran som värsta turisten.. (ajajaj, det kommer jag få för..) Det blev en underbart spontan dag och Kristina undervisade oss i allt från Walldorfpedagogik till astronomi (!?), då vi på tillbakavägen till Lund stannade för att titta på den stjärnklara himlen. Hon gav oss även tips på vad vi borde se i och runt om Lund, så det blir för mig att skaffa mig en cykel, så vi kan ge oss ut på utflykter framöver. Vi kom hem i 19-tiden, hungriga och frusna, men lyckliga och gissa om vi sov gott i natt!

Idag har jag faktiskt skrivit en jobbansökan, bara att sitta och vänta på att dom ringer då!



ps: kolla in Daniels blogg oxå; lund.k8.se ds

Bilder!

Att kyssa en groda

Sambo i Lund

Jaha, då var man skåning och med blogg! Hoppas jag får användning av den Skånsk-Svenska ordboken som jag fick i julklapp av min förutseende pojkvän, numera sambo. Jag kanske kan lägga in ett "Dagens ord" här framöver. Lund verkar ju vara en rätt så trevlig stad, och skåneland är vackert när solen skiner. Våren och sommaren blir nog riktigt skön, det är bara de här månaderna innan..!

Det här att vara sambo med en Norbeck är ju intressant, men inte så farligt, än så länge, ungefär som att vara sambo med vilken svensson som helst. Dessutom vore det ju inte lovande om det skulle bli problem redan, efter tre dagar.. Jag får nog vänta lite med den utvärderingen. Ganska ofta hör ordet "sambo" ihop med "dubbelsäng" och "eget täcke". Så även i vårt förhållande. Där har vi ett litet problem. I går morse vaknade Daniel kl 5 och blev, citat, "upprörd!". Upprörd över att jag låg så långt bort! Och under eget täcke! Ja, vad ska man säga? Oförlåtligt! Jag bad om ursäkt..

Vardagen i övrigt då. Daniel går i skolan, antar att han lär sig posa till kalendern eller hur man snyggast bär en brandslag eller övar på drifting med brandbil. Och jag.. jag gör inte mycket.. Hänger framför datorn, som ni ser. Ska snart sätta ihop en arbetsansökan. Sen. Kanske efter lunch. Jag har ju hela dagen på mig! Regn och blåst ute idag, tror jag stannar inne. Hoppas på att få till en fortsättning till följetongen om mitt intressanta liv i morgon, nu måste jag bara meddela alla att jag blivit med blogg!



RSS 2.0