Högsommar

Men herregud vilket underbart väder det har varit nu i över en vecka! Synd att solen inte kommer till balkongen förrän i 14-tiden på eftermiddan, fast kanske tur oxå, för annars hade man väl sett ut som en pepparkaka/kräfta vid det här laget. Var ute och sprang i går på förmiddan och det slog mig hur mycket som hänt i naturen under veckan. Allt blommar och växer och är grönt, och finns det något mysigare än att vakna till ljudet från en gräsklippare? (Svar nej). Och när jag sprang genom det som Kristina kallar kohagen, här nedanför oss, så gick där 4 unghästar och åt, helt fritt i strövområdet. Tog med mig Daniel ner dit i går kväll så dom fick lukta lite på honom.

Jag överlevde forumhelgen utan större svårigheter, och fast Daniel hade lovat mig att jag skullle få gnälla och vara less för att jag missade det, så utnyttjade jag inte det, utan var en glad och snäll tjej hela helgen! Det är ju inte lika roligt när man får.. Hann med en del jobb oxå i helgen, gick bra det med.

Om allt går som jag hoppas och Tommy (chefen) inte blir allt för arg, så blir det en lite tidigare hemresa än det var planerat, nämligen 4 veckor tidigare.. Daniel kör som vanligt sitt race, och tänker åka till Visby och jobba juni/juli, och jag har ingen lust att sitta själv här i 4 veckor. Anledningen till att han åker till Visby är att dom inte kunde erbjuda så mycket jobb som Daniel hade hoppats ute på Sturup, och jobba måste man ju, tyvärr. Det som är bra med att ha Daniel i Visby är ju att jag får chans att spendera några dagar på den vackra ön den här sommaren oxå!

Idag väntar träning (hoppas jag kan ta mig i kragen) och i eftermiddag/kväll ska jag jobba, och i morgon bitti med. I morgon kväll, Valborg, har jag ingen aning om vad som händer, men den som lever får se.

Bryta ihop och komma igen

Det var vad som hände i fredags, men efter en underbar helg har jag bestämt mig för att kämpa vidare. Jag har ju trots allt mycket att se fram emot här nere oxå. Hoppas på en tur till Kiel framöver, en helg i Göteborg i maj, börja plugga innan terminen är slut (förhoppningsvis), mera timmar på ica, grillkalas, utflykter till Danmark, Daniel hämtar snart motorcykeln, besöka Sturup Raceway eller Knutstorp..
Låter det som att jag försöker övertyga mig själv..? Jag jobbar på det.. Och eftersom jag ska vara här nere och bara ha halvroligt medan ni där hemma kommer ha jättekul, så skulle jag uppskatta om ni inte berättade så utförligt om era underbart underhållande helger, utan höll igen lite på detaljerna. Jag kan även meddela att jag inte kommer besvara några samtal under forumhelgen, allt för att bespara mig själv från häftig avundsjuka.



Det här har vi ägnat oss åt i helgen. I lördags drack vi öl på ett torg i Helsingör (Danmark för er som inte hänger med), mellanlandning med korv i Helsingborg, och kvällen avslutades med grillning i Lomma (dock inga bildbevis). Söndagen bjöd även den på strålande solsken som avnjöts på en filt på en gräsmatta. Sämre kan man ju ha det.

Som många av er redan vet, tack vare Daniels uppdateringar, så har vi en lägenhet på gång. Om han inte ångrar sig, pöjken som ska hyra ut, så skriver vi ett 1-årskontrakt till helgen. Blir längre till jobbet för mig, men nära till ridskolan.. :)

Det var allt för nu!

Jag vill bara hem

Jag vill bara hem!

Jag vill inte vara här nere. Längtar hem hur mycket som helst. Det är så ensamt här, jag saknar mina fina vänner! Jag hatar att jag missar allt roligt som händer från och med forumet nästa helg. Jag vill så gärna vara med! Om det inte vore för att det är så komplicerat att flytta, så hade jag gjort det i morgon. Inte ens det faktum att jag anmält mig till kurser på Komvux som ska hjälpa mig att kunna söka in på Djursjukvårdarutbildningen är någon tröst. Och så var det den här kärleken.

Fan.

Nytt och gammalt

Det luktar färg. Köket är helmaskerat och badrummet täckt med ett tunt vitt damm. Sedan några dagar tillbaka bor vi mitt i en renovering utförd av ett par ny-svenskar. Flitiga pojkar måste jag säga. Känns som att större delen av vårt bohag numera står staplat i sovrummet. Som att bo i en etta igen, lite mysigt ändå, enligt min mening. Frukosten intas i soffan i vardagsrummet och middagen på Burger King. (EN middag, den första icke hemlagade sen vi flyttade hit faktiskt! Vill jag bara säga till mitt försvar inför eventuella mödrar/svärmödrar eller bara helt enkelt till dig som fick höga poäng på Vuxenpoäng.com. Själv är jag 37,7 år. Vad nu det hade med saken att göra). 

När vi var hemma i påsk passade jag på att ta med mig ridkläderna hit till Lund. En dag kort därefter (samma dag som jag satt i full ridmundering, inkl. hjälm och vantar, och spelade gitarr) fick jag sånt sug! Beställde Höök´s katalogen och häromdan kom den. Fascinerande läsning/tittning och en hel del uppdateringar på ord som jag totalt glömt bort! Vad sägs om gramantygel. Pannborste. Sadelöverdrag. Shy-feeder B-vitamin. Pullardgrimma. Magplatta. Höga Kustenstöveln. Mmmmmmm..... Hur kan man glömma bort ord som man använt dagligen i flera år? I fortsättningen blir det en sidas högläsning ur katalogen varje kväll.

Jobbet går bra, tackar som frågar. Har jobb några dagar varje vecka framöver. Har jag berättat om den fina treveckors intervallen jag fick? Jag jobbar fredag och lördag kväll var tredje vecka, började i helgen som var. Sen blir det v. 17 - Forumhelgen. V. 20 - Göteborgsvarvet, Daniel ska springa, jag skulle ju heja på! V. 23 - Födelsedag. Min! Ja, vad kul det ska bli att jobba.. 

Funderar på att göra ett Pricken-album, Pricken min lilla gos som är så söt. Tänkte nåt i stil med "Pricken solar" + bild, "Pricken diskar" + bild, "Pricken badar" + bild, "Pricken åker bil" + bild, "Pricken dricker öl" + bild, "Pricken är full" + bild, "Pricken läser en bok" + bild. Ja, ni fattar. Nån dag kanske jag t.o.m berättar hur det gick till när Pricken kom till mig. Och en dag kanske jag oxå berättar den sanna historien om hur det gick till, det som ledde till att jag sitter här idag, i Lund.

Avslutar detta fina inlägg med att meddela att min lilla pojk sovit nästan hela natten utan att vakna. Min lilla pojk heter Daniel och är 22,5 år. Men jag är glad för hans skull! 

Åh! En sak till. Varje dag är glassdag, glöm inte det.
 


Här kommer dom

Bilderna jag utlovade


Djursjukvårdare

Djursjukvårdare är det enda jag vill bli. Nu får ingen komma och säga att det är skitsvårt att komma in och att det inte finns några jobb, jag behöver stöd och pepp, inte depp. Utbildningskatalogen från Lunds universitet damp ner i brevlådan igår och jag bläddrade igenom hela från pärm till pärm utan att hitta nånting som kändes inspirerande. Att jag helt saknar inspiration och motivation är nog det största problemet för tillfället. Jag vill inte jobba. Jag kan inte komma på en enda grej som jag skulle vilja jobba med. Jag är så less på ica, vill inte gå dit. Jag vill plugga. Jag vill lära mig saker och bli nåt! Jag vill träffa folk och ha roligt! Jag blir bara irriterad varje gång arbetsförmedlingen ringer och frågar hur det går med mitt jobbsökande. Låt mig va! Nej, men djursjukvårdare var det alltså.

Lägenhetsletandet fortsätter. Daniel sköter kontakterna. Det är mer förtroendeingivande med en som pluggar till brandman än en som är arbetslös och totalt omotiverad att ta tag i nåt. Vi har börjat kolla utanför Lund, det är ju bara en månad kvar nu och till veckan kommer målarna. Blä. Tror jag ska göra studiebesök på Revinge några dagar nästa vecka. Kanske bo där.

I fredags var vi till Malmö på Motormässa. Daniel vill ha en bil, så nu ska vi snart köpa en Alfa Romeo 159, kombi, vad nu det heter på Alfa-språk. Kul! Ska bara tjäna en massa pengar först, det som jag är så bra på. Jag köpte förresten en MC-hjälm på rea, mattsvart så den matchar Daniels Monster. Deru pappi.

Jag spelar gitarr. Vi har ju en varsinn nu när Daniel köpt en ny. Duetter hela kvällarna. Inte riktigt, men jag kan iaf fem ackord (sex om jag anstränger mig lite) så nu kan jag spela Love is all around, House of the rising sun, Miraklet, Zombie och Fire water burn. Ni kan boka mig till firmafester och liknande, underhållning utlovas.

Lägger in bilder lite senare!


RSS 2.0