En hel månad har passerat!

Hej igen, här är jag! Vet inte vad som hände, däremot vet jag att ju längre man väntar med att skriva ett inlägg, desto svårare blir det. Hur ska jag göra nu? Sammanfatta de senaste fyra veckorna, eller låtsas som ingenting och blicka framåt? Sammanfattning!

 

Förutom jobb så har jag ju faktiskt gjort en del småroliga saker, läs bara!


29 – 31 januari var Sandra och Jens här, för att åka till Tyskland och köpa läskeblask.


En lördag i början av februari satt jag flera timmar i ett kallt ridhus och tittade på avdelningsridning, mycket imponerande!


Som försenad julklapp och för tidig alla hjärtansdags present var jag och Daniel på Spa. Var mycket skeptisk innan vi kom dit, då de två personer jag pratat med lät som skurkar i nån dålig film; en fransos och en Jolanta! Men det gick bra och ingen muddrade oss och tog alla våra pengar, bara mina, men det fick jag kvitto på så det kan nog inte räknas som stöld.


Daniel har äntligen haft sin hästpremiär! Fredag den trettonde spottade han vidskepligheten i ansiktet och följde med. Strålande sol och kallt, så vädret var det inget fel på, inte på Daniel heller för den delen. Han satte på grimmor och borstade och kratsade hovar och vägde hö och bar vatten och ledde hästar. Någon det däremot var fel på var Bruno som inte gillade att ha en gröngöling till chef och sprang hem till stallet. Som om det inte vore nog, så satte Dixie sin lilla ponnyhov hårt på Daniels fot. Hoppas han vill följa med flera gånger..!


Den stora dagen Alla hjärtans dag tillbringades för min del ute i solskenet och sen på affären och till sist på jobbet. Daniel planerade sin dag helt annorlunda, kom hem från krogen kl 4, sov till 12.30 och kände inte för att följa med mig och handla..


Handla. Till brunch! 6 pers hade vi bjudit hem, och oj oj oj, det var lite stressigt och mycket som skulle förberedas, men bra blev det som vanligt och trevligt hade vi allihopa. Jag är mycket imponerad av Daniel, som jag i lördags e.m. övertalade att baka semlebullar, underbart fina och goda blev dom förstås, han är ju bra på allt! Dessutom var det han som fick stå vid spisen i söndags morse och steka pannkakor och röra äggröra, bland annat. En väldigt bra karl, med andra ord! Och semlorna, med hemmagjort mandelmassa smakade utmärkt.


I tisdags var det öppet hus på brandstationen här i Lund, och Daniel och några av hans klasskamrater hade varsinna stationer med diverse brandsläckning. Barn barn barn mammor, pappor och mor-och farföräldrar överallt och jag var ensam i min åldersgrupp, men det var ju fint väder och jag fick vara ute på övningfältet och minsann släcka både en brand och en stackars docka innan jag skulle på jobbet.


 På tal om jobbet så har jag äntligen fått ett schema i min hand! Och inte var det så dåligt heller, men vi får se vad girigheten säger, kanske kommer jag ändå ta på mig extra tider som helger t.ex. Dessutom är jag ju chef den här veckan, jo minsann, både över cigaretterna och frukten. Synd bara att den fruktbeställning jag satt och knåpade med i måndagskväll inte kom i tisdags som den skulle ha gjort – om jag inte skickat in beställningen efter stopptid! Så kan det gå, hoppas det kom lite idag iaf. När man är chef måste man jobba över och det gjorde jag både i måndags och i går. Dessutom har jag nyligen blivit invigd i det fenomenala skyltprogrammet EasyDisplay. Snacka om att butiken är välskyltad den här veckan! Jag skulle vilja vara chef på heltid.


Igår hade vi ”fredagkväll” (som oftast på onsdagar då jag brukar jobbar den riktiga fredagkvällen) och efter laxen invigde vi chokladfondue-setet som jag fick i julklapp. Inte helt nöjda med resultatet, nästa gång ska vi prova med Tobleronechoklad! I kväll blir det Vit chokladmousse smaksatt med kardemumma och apelsin.. Mmmmm hoppas jag. Måste passa på och njuta av varandras sällskap i kväll, för i morgon och på lördag går vi om varandra och sen åker Daniel till Stockholm! Måndag kväll har vi stämt träff igen..


Måste bara avsluta med att säga att vädret den senaste veckan varit övervägande underbart. Klart, kallt och viktigast av allt; Sol! Så här mycket vinter var det inte här nere förra året. Bara att njuta, och jag har verkligen haft användning av mössan jag fick av Daniel utan anledning!

 

Nu ska jag laga mat! På återseende!


RSS 2.0