Här ska skapas!

Jag har blivit med symaskin. En underbar skapelse i vitt och grönt från Husqvarna. Än så länge är det enda jag sytt i ett par gamla trosor, men på torsdag ska här inhandlas tyg!! Hoppas vi kan komma bra överens, Husqvarna och jag, och tillsammans skapa underbara kreationer!


Vi var på bio i går kväll och såg Inglorious Basterds, mycket bra film! Mycket blod, alla dör. Och när jag ändå är inne på det kulturella kan jag berätta att jag haft Snabba Cash, Jens Lapidus, på ljudbok på i-poden, läst av Morgan Alling. Även den mycket bra. Det var dagens film och boktips!


Ska snart bege mig i väg till ännu en underbar dag på jobbet. Chefen erkände igår att han antagligen ätit upp ungefär halva mitt paket med knäckebröd under tiden jag varit på semester, och för att betala tillbaka fick jag honom att lova att baka en kaka till mig. Det ska bli spännande att se hur han genomfört sitt uppdrag, han såg faktsikt ganska inspirerad ut när han gick hem i går. Alltså jobb nu två dagar, sen ledig fyra, varav ungefär två dagar ska spenderas i hufvudstaden. Toppen!




 


 


 


Efter semestern

Torsdag morgon. Klockan är halv 9 och jag klev nyss upp ur sängen och upptäckte ganska snabbt att jag under natten har drabbats av en fotskada, då trampdynan eller långtån gör ont när jag försöker gå på den. Det var inte alls bra, med tanke på att jag är ensam hemma ett dygn framöver då D jobbar, samt att jag ska rida Bruno idag, samt att jag skulle behöva ge mig ut på springtur samt en liten runda på stan. Inte alls lägligt med fotskada med andra ord. Som tur är finns det i alla fall ingen risk att jag kommer svälta ihjäl, då vi gjorde paj i långpanna till middag igår, den kommer räcka hela helgen.

 

Häromdan kom vi äntligen iväg till polisen för att fixa pass. Väntetiden var precis lika lång som en Kalle Anka tidning, lektyr hos polisen. Fixa pass för att kunna åka någonstans i höst trodde jag, men det visade sig sen att D behövde ett passnummer för att kunna få biljetter till VM-kvalet i Danmark. Jag såg utlandsresan flyga sin kos. Utan mig.

 

Den senaste veckan har jag längtat så efter en symaskin, och det sista (?) jag drömde innan jag vaknade idag var att jag fick en symaskin, av Pia, som tack för allt. Brydde mig inte om att fråga vad jag gjort exakt, utan tog glatt emot den, men jag hann inte börja sy innan jag vaknade. Det är i alla fall väldigt tydligt att jag inte kommer orka vänta tills jag fyller 25, så inom några veckor har jag förhoppningsvis köpt en på eget bevåg. Igår blev jag också sugen på att bygga nåt, och försökte få med mig D på det. Vi (jag) spånade lite över vad vi kunde behöva här hemma och som inte skulle vara så svårt att snickra ihop, och det som började med en klädd sänggavel, slutade med en hel sängstomme. Hittade en ritning, uppskattade byggtiden och hittade även en kolumn för materialkostnader; 3000:-. D, som inte verkat så hugad att bygga säng, letade upp en likadan sängstomme som den på min ritning, fast färdigbygd, och jämförde priset. Det blir inget bygge.

 

I övrigt så är det nu bara drygt en vecka kvar till Tjejmilen i Stockholm. Har inte tränat flitigt sen innan Göteborgsvarvet, och i och för sig sprang jag milen på 50 minuter dagen innan semestern började, men det är ju 4-5 veckor sedan, plus att det gått väldigt dåligt de senaste gångerna jag försökt springa och ja, med andra ord, det känns inte helt bra inför nästa helg.

 

Å andra sidan är det inte mycket som känns bra över huvudtaget nu. Missnöjd och sur på allt och alla, inte minst mitt trista liv. Och det handlar inte längre om att jag vill flytta hem, vad ska jag göra hemma? Jobba på ICA?  Och vara rastlös igen efter några månader. Vad är det här sökandet och flängandet och att aldrig kunna vara nöjd? Jag blir så trött.

 

Men här är i alla fall några bilder från semestern med Ölandsbron på väg till Gotland, vårt inhopp på Götas café i Brattbyn, Malin och Johans bröllop och tältning i Skåk. Tack alla för en skön semester! 

 

                         

 


RSS 2.0