Tacopaj och Vallåkra

Efter påtryckningar från en person, inte fler.., slår jag mig nu ner med pennan i handen och försöker åstadkomma något som kan verka vettigt. Men det är trögt.


Sist jag skrev var Daniel i Stockholm på äventyr, och jag hade mamma och pappa på besök. Jag ville förstås visa upp Lund och Skåne från dess bästa sida och tänkte först att vi kanske skulle åka till Österlen och titta, för det ska tydligen vara vackert där, eller ströva runt i Söderåsens naturreservat. Men sen tyckte jag det verkade tråkigt, och bokade in en tur till Ebbas fik i Helsingborg, samt en heldag på Vallåkraträffen i Vallåkra istället. Vallåkra var för övrigt min första bilträff i år, och vi visste att vi kommit rätt när vi gled in genom samhället på en totalt svartburnad väg med däckrester och skräp längs trottoarkanten. Själva träffen kan beskrivas med orden skräckblandad förtjusning. Å ena sidan är det himla trevligt att gå runt bland finbilar och hemmabyggen, lyssna på ljudmätartävlingar och titta på tillbehör. Å andra sidan blir jag lite rädd för, men också på något underligt sätt fascinerad och imponerad av, 20-åringen med ärmarna uppkavlade på sin Eddie Meduza-huvtröja och Volvokepsen uppskjuten i pannan, som stylat sin 240 med sänkningssats, ett kjolpaket, tonade rutor och med en VolvoPower-dekal i framrutan. Som sagt, fascinerad. Och rädd. Men mest imponerad. Över ansträngningen och engagemanget. Det är ju trots allt bara en 240. Ingen Manta precis..  På tal om Mantan så kan jag inte alls sälja den längre. Den ska göras i ordning och lackas i vit pearl med mig på motivlack längs hela sidan. En sänkning, tonade rutor och en Manta-dekal till framrutan står också på inköpslistan. Vallåkraträffen gav mycket inspiration.


Från det ena till det andra så har jag ju tvingats tagit tag i Svenssonlivet, och förra veckan började både skolan och jobbet igen. Suck. Det är tungt att vara vanlig knegare och låginkomsttagare, men det är väl bara att härda ut tills jag har tjänat ihop en 25krona och kan köpa mig en trisslott.


Jag har en "dag för dag i 5 år"s dagbok. I torsdags såg dagens notering ut så här. "Daniel bakis. JAG tvätta, dammsuga, baka bröd, laga mat, sen jobba 17-22.15". Men idag är rollerna ombytta, jag sitter här och Daniel lagar tacopaj, men jag ska faktiskt iväg och jobba om en timme, och jag hade en del jag ville hinna med innan dess..


Joråmensåatte!

  

Caroline utmanade mig på en grej för en herrans massa veckor sen, hon har säkert gett upp hoppet om att få svar, men här kommer det! Bapparabaababaaa!

  

  

Fem saker som fanns på din Att-göra-lista idag?


•-          Pussa hejdå på Daniel som åkte till Stockholm över helgen.

•-          Ringa viktiga samtal.

•-          Spela på Jukeboxen på Ebbas fik i Helsingborg.

•-          Fika med mamma och pappa på Ebbas fik i Helsingborg
-           Ta in mattorna från balkongen där de hängt i tre dagar med mestadels regn...


Vad gjorde du för 10 år sedan?

- Hmm.. Då var jag 13. Hästar hästar hästar skulle jag gissa..

  


Vilka platser har du bott på?


-          Som putteputtebäbis i Lillsjön, Östersund innan mamma och pappa köpte hus i...

•-          ...Aspås.

•-          Körfältet, Östersund.

•-          Norderåsen.

•-          Kiel, Tyskland.

•-          Storhogna.

•-          Kyrkgatan, Östersund.

•-          Hemvägen, Östersund.

•-          Klostergården, Lund.

•-          Södra Skolan, Östersund.

•-          Och nu på Sofiavägen i Lund.

  

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?


Bara fem!?

•-          Jobba lite eller ingenting.

•-          Köpa en fin gård och gå där hemma och pyssla om alla djur jag köpt, och köra med min fina traktor.

•-          Köpa lägenheter runt om i världen så jag kan resa runt och bo.

•-          Skänka pengar till djurräddnings-organisationer.

•-          Starta ett katt - hund- och hästhem.




Det var det.

Jag vill rätta en sak från det förra inlägget. Att jag sett Maiden på StadiUM i Stockholm låter ju helt otroligt, och det är inte heller sant. Jag såg dom naturligtvis på samma ställe som de 30tusen andra som hade biljetter den 16 juli 2008. På StadiON. Jag är förvånad över att ingen rättat mig, särskilt med tanke på att jag bor tillsammans med den största OrdPolisen som finns! All kärlek till honom, dock, rätt ska vara rätt och felstavningar, och speciellt särskrivningar, är något man verkligen kan reta sig på.


Jaja, nog om det (som Daniel brukar skriva). Mamma och pappa är här i Lund i helgen och Daniel är i Stockholm. Jag återkommer.


Då var man igång igen!

Både med att stapla banankartonger och med bloggen.




Bloggen har legat nere under sommaren av flera anledningar; avsaknad av dator och internet, samt avsaknad av ork. Men nu är jag tillbaka och ska lite snabbt sammanfatta de senaste 8 veckorna..

 I sommar har jag;

- Inte jobbat en enda dag.
- Tagit det lungt.
- Varit på dans på tisdagkvällar.
- Varit i Visby och besökt både Gotlands sydligaste och nordligaste punkt.
- Sett Iron Maiden på Stadium i Stockholm.
- Åkt Thomeé till Verkön.
- Gått min livs första fjällvandring med övernattning i tält. Storulvån - Blåhammarn, och tälten slog vi upp 100 meter från fjällstationen, och middagen bestod av 3-rätters vid dukat bord inomhus. Lyxigt värre.
- Badat som aldrig förr! Önsjön, Blå Lagunen, Forsaån, Nor, Gimdalen, Göviken
- Hittat en gitarr. Teorin är att ägaren trodde den var trasig då den saknar 2 strängar..
- Varit på Stråket alla kvällar utom en, samt varit med på melodikryss, allsång m.m. dagtid.
- Sett fler artister på Yran än någonsin tidigare i hela mitt liv!
- Ätit en enda middag i "min" lägenhet sen Daniel kom hem. De andra har intagits runt andras matbord i länet.
- Och mera och mera och mera förstås.


                 



I söndags kväll kom vi ner hit till Lund igen, denna gång tog bilresan 13 timmar. När vi flyttade hit i januari höll vi på i flera dygn, kändes det som iaf. Tacka vet jag sommarföre. Att komma tillbaka hit till den nya lägenheten var en upplevelse med skräckblandad förtjusning. Jag blev förfärad över hur många trappor det var upp till våran våning, och över alla kartonger som stod staplade överallt, för att inte tala om möbler, och delar av möbler, som stod utställda här och där. Däremot blev jag glad när jag öppnade skafferidörren och frysen och såg hur välfyllt där var.  Gårdagen ägnades enbart åt att komma i ordning och nu ser det riktigt bra ut! Daniel jobbar dygn idag och kommer hem först i morgon bitti, så jag har stökat på själv under dagen och ikväll tar jag de sista kartongerna. På torsdag kommer mamma och pappa ner men till dess ska det nog vara färdigt och representabelt!

Och till sist mina vänner, kan jag tala om att jag nu har bokat tågbiljetter hem till forum! Återstår att se om jag får ledigt.. 


Nu blir det risgrynspudding!

RSS 2.0