Lyftkranar en blåsig dag

Gav mig själv tillåtelse att sätta mig vid datorn om det var för att skriva här. Jag gör väl ett försök, så jag kan återgå till att läsa andras bloggar och kolla fb sen igen.

 Tåget tog oss tillbaka till Skåne i måndags, till blåshålet Lund. Solen skiner och det är ganska varmt ute, men det blåser! Och jag blir på dåligt humör av att vara ute när det blåser, så fast jag helst inte skulle vilja spendera en ledig dag inomhus så sitter jag här. Har bokat dubbelpass i tvättstugan och passar på att tvätta täcken och kuddar också. Borde ta mig ut på en springtur, om en månad är det upp till bevis och just nu känns det ganska hopplöst, men jag intalar mig att springet upp och ner för alla trappor till tvättstugan i källaren plus ridningen i kväll ska kompensera för dagens löptur..

Det här med löpningen har blivit en kamp mot tiden. 1 mil fixar jag galant, och tillräckligt fort går det, men att ta sig igenom 2 mil känns just nu omöjligt. Jag hade behövt mer tid och ork till att träna. Men det är väl för tidigt att kasta in handduken, 3 veckors aktiv träning kvar! Heja heja! Fast det där med att köpa nya löpskor gick ju åt skogen, och åter igen, tiden börjar bli knapp..

Veckan hemma i Aspås/Östersund/Jämtland  gick fort förstås och inte gick det åka långfärdsskridskor heller. Hade lite överskattat den ökända långa vintern. Däremot snöade (…!) jag in på pubkvällar och hann med ett par-tre under veckan, men det är tydligen inte så populärt i Östersund, eftersom det mest bara var jag och mitt sällskap där. Bowlade med mamma och pappa, premiärgrillningen avklarades och ett 5-årskalas hanns med, samt tre långpromenader en sväng till Strömsund på dans, och sammanfattningsvis en mycket rolig vecka!

 När jag kom tillbaka på jobbet i tisdags var det mesta lite kaosartat och ogjort efter helgdagarna med lite personal. När dessutom Hemköp råkade ut för strömavbrott och fick stänga några timmar, ökade kundskaran och med den kaoset hos oss! Detta ledde till att vi inte hann med mycket annat under kvällen än att ha 2 kassor öppna för att inte kön skulle bli för lång. Jag hann inte med det butikschefen bett mig göra och erbjöd mig genom ett meddelande på tavlan att komma in dagen efter och jobba i kapp lite om det skulle behövas. Sen slog det mig – Ingen av de andra anställda (förutom möjligtvis cheferna) skulle komma in på jobbet en ledig dag och göra färdigt det som inte hunnits med under gårdagen. Varför ska jag vara en sån person som ska ställa upp och vill göra rätt för mig, när ingen annan gör mer än den behöver? Som tur var blev jag tillfrågad om jag kunde ta hand om Bruno och tillbringade halva dagen i stallet och två timmar på hästryggen istället för att vara på jobbet.

 Utanför mitt fönster har jag en lyftkran högt upphissad och i snöret hänger en röd container. Huset bredvid genomgår fasadrenovering, något som ”vårat” hus gick igenom förra sommaren, då vi mest höll oss borta. Ett mycket smart drag från vår sida! Det är lite lagom att se det på håll, och slippa ha folk som springer runt på ställningar alldeles utanför fönstret. Och lyftkranar är fascinerande maskiner.

 



RSS 2.0