Till Mantan


Min kärafinaunderbaracoolabästasneatuffavitasportigaälskade Manta har nu flyttat!
Tack min kära bil för de här 5 åren, hoppas vi ses igen!

   

Dagens rätt


Livet är fullt av kulinariska upplevelser! Lunchen idag var tänkt att bestå av potatisplättar gjorda av torsdagens potatismos. Jag flikar in en fråga; Var heter grejen man gör potatismos med? Här, i vårat kök på Sofiavägen i Lund, heter den Perstampa.. Tillbaka till att steka plättar. Jag fick den absolut lysande idén att steka plättarna i en gjutjärnspanna (hur tänker jag egentligen?) och resultatet blev snarare uppstekt potatismos i en salig röra än potatisplättar, men med lingonsylt, ett stekt ägg och rivna morötter till så blev det inte så dumt.  Och plättarna var åtminstone varma! Lördagens lunch bestod nämligen av kylskåpskalla kycklingklubbor och pasta som vi åt direkt ur skålen.. Men vi saknar faktiskt inte en micro. Eller, vi har ingen micro, men vi saknar ingen heller. (Det är som Pippi när hon är i tygaffären och butiksbiträdet undrar om Pippi lider av fräknar. Nej, säger Pippi. Men du har ju fulla ansiktet! Ja, men jag lider inte av dom, svarar Pippi. Var det nån nu som inte förstod liknelsen mellan vår avsaknad av micro och Pippis fräknar?) Jaja, i alla fall, kycklingen var jättegod den kvällen vi åt den varm, efter ett recept ur senaste Buffé. Tyvärr blev det lite bråttom på slutet eftersom jag skulle iväg och jobba, och kycklingen aldrig behagade bli genomstekt/kokt, så jag höjde värmen lite. Det är den stekpannan som stått i vatten i tre dagar..

Jobbat i helgen och inte alls pluggat så mycket som jag borde, vilket betyder att jag nu sitter här i soffan och sista-minutenpluggar! Ska iväg på skolan om en timme.

Stack iväg och tjuvred i fredags, så nu är man stel både här och där! På torsdag är det dags igen!

Vet inte om jag bör vara den att droppa den stora nyheten, men jag kan avslöja så mycket som att Daniel var väldigt olik sig när han gick på skolan i morse.. 

Nästa inlägg kommer att tillägnas Mantan, bara så ni vet.






Tjohooo!


Tjoho säger jag! Nästa torsdag kl 19 ska jag börja rida på ridskola igen, och nåde mig om jag inte tycker det är roligt, eller om chefen inte kan anpassa jobbschemat så det passar mig! Det är två år sen jag satt på en häst senast, och fem år sen jag hade en egen, en galen GimlaSnärt! Oj vad nervös jag kommer vara, och oj vad jag inte kommer kunna GÅ på fredan. Om 11 dagar..

...och juice och prinskorv och brieost och digge och melon och bröd och..


Behöver något annat att tänka på en stund, efter att ha suttit med frågor till genetikavsnittet i biologi A i över fyra timmar. Jag är fortfarande inte färdig. Tur att jag är ledig i morgon oxå. Biologin var inte så här svår i gymnasiet! På onsdag har vi prov och sen går vi över på evolution och ekologi, hoppas det blir lättare och roligare då för det här med celler, meios, proteinsyntesen, ribosomer och korsningsscheman fixar jag inte. Inte ens wikipedia kan förklara så jag förstår. Funderar skarpt på att gå på biblioteket och låna barnböcker. 

Började denna dag med den där morgonpromenaden som jag pratat om så länge. Daniel började jobba kl 8, så uppe med tuppen var vi, en söndagmorgon. Skön låååångpromenad och jag satte på mig mössa och vantar innan jag gick. Härligt med frisk och kylig luft, och mysigt att få klä på sig lite!


Caroline och Eskil är i stan för ovanlighetens skull, och för att vi skulle hinna träffas då alla har saker att stå i hela helgerna, bjöd vi in dom på frukost igår! Det var ingen dålig frukost vill jag lova, och roligt var det att fixa iordning allt! Det blir bara så bra när jag och Daniel är i köket samtidigt! Så här såg det ut lugnet innan stormen. Observera två sorters nybakt hembakt bröd. Daniel gjorde äggröra, och prinskorv och bacon, och kokade ägg. Och jag var mätt fram till middan.









Har känt tristess och haft lite hemlängtan de senaste dagarna.. Jag vill oxå vara barnvakt åt Elice och Axel, fira morbror som fyller 50 med middag i Almåsa, och vara med på min storasysters 30-årskalas. Men forum. Jag får se fram emot Forum. Och sen är det vår och då kommer alla mina nära och kära ner och hälsar på!

Här är dom

Så här bor vi nu!

      



Kom på att förra helgen var vi ju till nationalparken i Söderåsen! Det var fint där, här ska ni få se!

    


Idag skulle jag gå ut på morgonpromenad, men jag har inte kommit iväg än. Blev också sugen på att gå ner på stan och kolla på kläder, har suttit här vid datorn och spanat in, men det jag egentligen måste göra är tvätta. Och viktigast av allt; skriva labrapport. I kväll ska jag på skolan, i morgon jobbar jag igen, och Daniel åker till Halmstad och övar havslivräddning.  

Ikea är en drog


Ikea är en drog och jag ser inte fram emot nästa gång jag ska flytta... Men fint blir det här hemma! Idag har vi meckat ihop lampor, så i kväll ska vi bränna. Vi har köpt ramar också som väntar på att foton ska framkallas innan de kan hängas upp på väggen. Försöker lägga upp bilder på vårt vackra hem, men det funkar inte nu!


I helgen har jag varit helt ledig, det hör inte till vanligheterna när man jobbar på affär. I går var Lundkalaset i stan. Gratisfestival eller vad det kan kallas, och jag ska nog inte klaga över biljettpriset för att gå på Yran mer, artistutbudet håller lite högre klass än vad Lundakalaset kunde erbjuda; Dr Alban. Rednex. Ola. Och Sten och Stanley. Vi var faktiskt ner en sväng efter Thaisoppa och vindrickande, och tog en svängom till Jag vill vara din Margareta, innan vi gick hem och lade oss!


Jag fick den underbart fina boken A piece of cake av Leila Lindholm av Sandra i födelsedagspresent, och oj vad många smarriga recept! I början på veckan bakade jag två olika limpor, och nu i kväll har jag slängt ihop några kladdkaksmuffins. Det är så roligt när det blir så gott!

Bara en kortis idag, hoppas bilduppladdningen funkar nästa gång..


RSS 2.0