Det bidde inte ens en tumme


Två timmar kvar till jag ska bege mig till skolan och göra prov, ekologi och beteende. Borde läsa på mycket mer, men jag kan inte koncentrera mig på texten! I stället läser jag allas bloggar och kollar mailen. Jag har dålig karaktär. Jag kommer ihåg när vi började på det här avsnittet för tre veckor sedan, redan samma kväll läste jag första kapitlet för jag var så glad att cellbiologin var över och vi äntligen skulle få lära oss något som har med djur och natur att göra. Ändå sitter jag här idag, med två timmar kvar, och känner att jag inte kan nånting och att jag borde ha läst på mer förra veckan. Det är ungefär som med Daniels present, det bidde inte ens en tumme..

Har varit ledig ända sen i fredags och helgen har bjudit på diverse trevligheter! I fredags skulle jag åka ut på Nova och titta på present till Daniel och en jacka till mig. Har varit där en gång förut, för jääättelänge sen (allt är relativt) och då åkte vi buss dit. I fredags tog jag 4an. Det var fel. Först väntade jag länge på bussen, som jag trodde var rätt. Sen åkte jag nån kilometer och kände att det inte stämde riktigt. Då klev jag av. Och gick en halvtimme i motsatt riktning. Och sen var jag framme på Nova. Nästa gång tar jag 5an, den stannar alldeles utanför shoppingcentret. Hittade en jacka, men ingen present till Daniel, och var tvungen att åka hem med outrättat ärende. Tänkte lite optimistiskt att det där, det kan jag fixa i morgon. Men så blev det inte. 

I fredags kväll var vi nämligen bjudna på kalas hos Joel och Natalie i Lomma, och nästan hela lördagen spenderades därför i horisontalläge i soffan. Men det regnade ändå ute, så det gjorde inte så mycket. Det regnade fortfarande kl 16 när vi var tvungna att gå kilometern till affärn för att veckohandla. På kvällen fick Daniel, Erik och Oskar gå ut utan mig.

Om lördagen var en dag i trötthetens tecken, så tog jag igen det i går, med råge. Skuttade upp strax före 9 och begav mig ut på en morgonpromenad i solen, med sommarprat av Martin Stenmarck i öronen. Väl hemma igen var det bara att sätta igång. Ugnen var på mellan 12 och 18 igår. Undrar om Axel lägger på lite extra på hyran när han får den elräkningen? Men vad gör man inte, när det vankas födelsedag och kakkalas! Bakade tre sorters småkakor, kolasnittar, cocostoppar, morotskaka och chokladtårta, och så letade jag fram några gamla bullar ur frysen. Och Daniel höll mig sällskap, han var så duktig. Satt upp hela dagen och var ganska pigg och kry ändå, trots föregående natts bravader. I går kväll kom det en massa folk som gav Daniel paket, och försökte äta upp alla mina kakor. Och sen var helgen äntligen över.

Disken är kvar sen igår, och nu är det mindre är två timmar kvar tills jag måste bege mig till skolan. Hinner nog bara precis diska och stoppa nåt i magen, det är väl ändå ingen mening att försöka lära sig något mer nu..


Men herregud!


Nu har jag bläddrat bakåt i min 5års almanacka, för att se vad som hänt sen sist jag uppdaterade här. Men herregud, jag gör ju ingenting! Jobbar, pluggar, går promenader, bakar, och rider en gång i veckan. Inte konstigt att jag inte vet vad jag ska skriva om! Men vi var ju faktiskt på bio i söndags. Jag ville se Mamma Mia sing-a-long, men Daniel var inte riktigt lika road av den tanken, så det blev Rallybrudar istället och den var ju bra den med! (Fast jag tror att Mamma Mia hade varit roligare..)

 

Här är i alla fall mina senaste favoritprylar. Termosmuggen och blåbär i filen till frukost!

Funderar skarpt på att ge mig själv ett par nya glasögon i julklapp, för oj vad skönt det är att ha glasögon på jobbet när man jobbar kväll, helt otroligt, varför har jag inte provat det tidigare? På tal om presenter så är det nu 5 dagar kvar tills Daniel och Katarina fyller år. Jag började fundera över Daniels present redan i maj-juni, men jag har fortfarande inte kommit på nåt. Det blir väl en panikrunda på stan, helt enligt planerna.

Köpte dyr Häggen Dazs-glass förra veckan. Tanken var att köpa 4 små, för jag ville provsmaka Baileys, men den fanns inte som liten, så det blev 4 små och en Baileys. Inte värt pengarna, vill jag bara säga. Baileysen var jag tvungen att spetsa med lite extra Baileys för smakens skull. Kommer ihåg i våras då vi (kanske mest jag...) var glassmonster och köpte alla GB´s nyheter, kanske var det då det gick snett med smaklökarna. På grund av kylan menar jag, GB´s glassar var goda.

En gång hann jag använda mc-hjälmen som jag köpte i maj, innan Daniel ställde bort motorcykeln. En gång! Snudd på bortkastade pengar där oxå. Mycket prat om pengar, bara jag inte håller på och förvandlas till en smålänning! Än så länge har jag ekonomin under kontroll, och bara 10 dagar kvar till påfyllning igen! Och vet ni vad, i helgen ska jag vara helt ledig! Otroligt. Måste väl göra lasagne, och ringa Barbro och fråga hur man gör chokladkakan, "med äppelmos emellan", som Daniel sa och lät som en liten tjurig unge, jag brukar kalla honom för Olle, grinOlle, och Olle i Gimdalen har inget med det att göra.

Nej, nu ska jag se hur det har gått för rågsiktslimporna! Jag gjorde några ändringar i receptet, dagen till ära..

Hösten är här!


Om man tvivlat de senaste veckorna angående höstens vara eller icke vara, så kan man nu vara säker på att hösten ÄR här. Idag har det inte ens blivit ljust ute. Det första jag såg i morse när jag slog upp mina vackra blå var träden som vajade i vinden, och nu regnar det dessutom. Igår däremot var det en fin höstdag. Var på utflykt till Krankesjön med skolan och tittade på djur och växter och gjorde vattenprover. Riktigt härligt att få vara ute från morgonen, trevligt sällskap, solen sken och med fika i ryggsäcken. Fick inviga min nya fina termosmugg med blommor på. Den är så fin, men den fyllde inte riktigt sin funktion..

Häromdagen bakade jag världens godaste morotskaka! I och för sig är morotskaka alltid kanongott, men den här var något extra. Det receptet ska jag lägga i högen över "kakor som ska serveras på mitt café" - när det nu blir. Bakade även kanelbullar och råglimpor en dag. Jag har kommit på att jag bakar när jag har  tråkigt eller inte känner mig på topp. Kanske är knådandet välgörande, eller så är det glädjen i att bita i något gott som man själv skapat som får en på bättre humör. Extra kul är det när man får bjuda nån på godsakerna, så det var bra att Erik, Oskar och Angelica kom på besök i torsdags kväll!

Här kommer nu en massa fakta;
Kylen gick ju sönder förra helgen och jag shoppade massor förra veckan och i fredags jobbade jag 9.30-22.15 och nu är jag inne på min fjärde jobbhelg på raken, och nästa helg är min helg igen enligt schemat men snart är det november och då ska jag åka hem en liten sväng och sen är det jul och då kommer jag oxå hem, och sen är det bara ett år kvar här nere! Tjoho! Vart ska man ta vägen då? Och Daniel är i Linköping i helgen och hälsar på Dennis, han som gick på konsert med brutet, ogipsat ben och jag har ridit tre gånger nu och invigde mina nya ridbyxor i torsdags och det gick så bra och nästa vecka ska vi hoppa och snart fyller Daniel och Katarina år och jag måste komma på bra presenter och det är jag så dålig på!

Oj oj oj, det spårade ur lite på slutet, men det får man ta, sån är jag och det är ju faktiskt söndag. Fem timmar kvar till jobb. Nu ska jag dra på mig galonisarna och gummistövlarna, mössan och långkalsongerna och gå ut och andas lite.

RSS 2.0