Me love fixardagar

Gissa om det var skönt att vara ledig igår. Helt ledig. Inte börja kl 17 som brukligt på söndagar, utan bara vara ledig. Underbart! Tillsammans med Daniel, min käraste. Här är gårdagens  recept för en underbar dag. Först sovmorgon. Sovmorgon behöver väl inte betyda att man sover extra länge, utan också att man får ligga kvar och dra sig och kanske läsa bok på morgonkvisten/förmiddan? Sen storhandling. Jag har upptäckt att jag tycker om att handla mat. Strosa runt i lugn och ro, klämma och känna och jämföra priser. Daniel kör vagnen, för det är manligt, och jag tar hand om inköpslistan. Ofta brukar den försvinna vid frukten och inte komma tillrätta förrän vid frysen, vilket leder till att vi måste vända och gå tillbaka till mejeridisken för att komplettera. Betala med icakortet, ju dyrare desto bättre, fyra fulla påsar och så hem och packa upp, fylla på kylen, frysen. Fruktfatet och skafferiet. En ny tradition på söndagar är reprisen av Let´s Dance som jag missar fredagkvällar eftersom jag jobbar. Sen baka. Bröd och kaka. Elvis på hög volym i köket och så ta hand om disken. Och sen middan. Gryta som skötte sig själv och som smakade smaskens. Under koket gjorde jag en duk med hjälp av ett strykjärn och lite nål och tråd. (D: ”Det där är ju en gardin!” T: ”Nej, det är snart en duk. Du är så trångsynt! Det är förresten ett tygstycke som man kan göra vad man vill med”.) Byggde ut skafferiet. Plockade bort julen. En film, sen kladdkaka med polkagrädde. Läggdags och ett kapitel ur den braiga boken. Tänk att få ha den dagen i repris, flera dagar på raken.

Men idag är det måndag, ingen idé att tänka bakåt. Istället tänker jag framåt; Hur ska jag göra för att slippa ha ett jobb drabbat av nedskärningar, gnäll och tjat, stress och dåligt betalt? Finns det överhuvudtaget några jobb som inte passar in på den beskrivningen? Jag kunde inte komma på ett enda igår när jag tänkte, och inte Daniel heller. Skillnaden är att han inte har något emot att jobba. Härja runt och släcka bränder, träna på arbetstid och sköta utrustningen. För det är väl så det är att vara brandman. Jag har ingen lust att jobba och funderar mycket på hur jag ska slippa undan. Jag ska börja köpa trisslotter, en i veckan, jag vill ju inte gå onödigt mycket back. Samtidigt ska jag planera för ett liv i lugn och ro. Skrota runt på gården i gummistövlar och ridbyxor, klappa katten och baka bröd och kakor.

På tal om gummistövlar så kändes det ganska hopplöst i onsdags när jag efter jobbet lurat ner Daniel på stan som smakråd för ett inköp av ovan nämnda skor. Gick runt hela stan utan att hitta några som uppfyllde mina om än låga, krav. Gjorde ett nytt försök på Nova i lördags, och Skopunkten var dom enda som hade några. Det blev inga Tretorn, tyvärr. Hoppas regnvädret håller i sig, så jag kan skita ner dom i stallet på torsdag.

De senaste månaderna har jag många gånger tänkt på vad smidigt och bra det är med en cykel. Jag har kommit många fördelar jämfört med att ha bil, tex att det är så jobbigt när bilen går sönder. Inför jullovet ställde vi in Saaben i ett parkeringsgarage, och när jag kom tillbaka och gick ner för att titta till den så var det punka på ena framdäcket. Kände inte så mycket ansvar för det, fick bli Daniels problem senare. Men när trasiga saker verkar sprida sig.. En morgon när jag kom ner var bakdäcket på min cykel helt platt! Trots att jag cyklat på det utan problem 12 timmar tidigare. Jaha och suck och stön. Till det kom också att det inte längre gick undvika att se hur rostig kedjan var och att bakljuset var glappt. Fick ta Daniels monstercykel på jobbet den dagen. Inga stänkskärmar, inget stöd, ingen fotbroms, ingen pakethållare och ingen cykelkorg. Knappt en cykel, med andra ord. Och visst blev jag glad när jag kom hem och Daniel hade varit och köpt ett nytt däck och monterat och smort kedjan, men jag vill dementera vissa uppgifter som florerar i min sambos dagbok.. Välj själv.

Uppståndelsen var stor här i Lund förra veckan då jag hängde på en stooor plansch i entrén på jobbet.  Kan säga att jag fick många nya vänner under de dagarna. Det var kul, jag vill hänga där varje vecka.

Imorgon är det precis ett år sen jag såg Lund för första gången. Ett år. Åren går och jag blir inte ett dugg klokare, tyvärr.

 

Bring it on home to me yeah yeah yeah

Jag förstår att många har väntat väldigt länge på en uppdatering, men för att inte riskera att tråka ut någon blir det en mycket kort sammanfattning av veckan hemma i Jämtland. Tydligaste minnet har jag från julafton, då mamma kom hem stressad efter att ha spenderat några timmar med mormor. Jag skällde lite på henne och det blev dålig stämning, men när vi äntligen stod i hallen för att ge oss av till Malin och Johan, stämde jag, Sandra och mamma in i skönsång. ”If you ever dudom change your mind dudom about leaving leaving me behind oohh bring it to me bring your sweet loving bring it on home to me yeah yeah yeah ”, underbar låt av Animals(?)! Ja, så var man på banan igen. Helt sjukt många julklappar fick jag dessutom, allt jag önskat mig! Suddigaste minnet från veckan måste vara O`Learys på juldan. Annorlunda, men roligt. Jag lyckades bli förkyld också, och så här sjuk var det flera år sen jag var, men det roliga är att jag inte ens var speciellt dålig. Det säger kanske en del om mina sjukdomstillfällen?

I´m having babies! Min blomma har haft knoppar i flera veckor, hur länge ska man behöva vänta? Och är det en orkidèe? Blir blommorna vita? Hur ska jag sköta min kära växt så här i slutet av eh.. graviditeten?


Kylan har tillfälligt (!?) släppt sitt grepp om Skåne, vilket betyder att jag kan börja använda växlarna på cykel igen, jag som just vant mig vid att ta brantaste uppförsbacken på väg från stallet på högsta växeln, trean. Det är så man nästan står still över krönet. Jag har tänkt lite på det där. Det kan väl inte ha med styrka att göra om man kommer upp för backen eller inte, utan med vikt! Om jag väger tillräckligt mycket för att, när jag står med all vikt på ena trampna, få den att gå runt?


Daniel kommer ner/hem på onsdag em, vilket betyder några dagar kvar i frihet innan tjatpelle kommer och ställer saker tillrätta.


Nu ska jag posta det här, och sen titta på ett Rockabillyprogram. Kan också meddela att mina favoritlåtar just nu är ovan nämnda Bring it on home to me, Burning Love – Elvis och Corinna Corinna. Ja, jag är en raggartjej och född ca 40 år för sent. (Fast jag höjde faktiskt volymen på radion idag när Darling darling med Hellacopters spelades..)

 


RSS 2.0