Sommarskoj

 

Jag har haft mycket roligt för mig under den här månaden jag varit borta från bloggvärlden, det är väl så det ska vara på sommaren?

 

Midsommar. Jag bjöd in mig och Jenny på bonnafest i skogarna runt Nässjö/Sävsjö. Det blev ett mycket fint och traditionellt midsommarfirande, med påklädning av stång, dans runt densamma och krans i håret, grillning och sovning i husvagn. Eftermiddan fick oxå den bästa starten när killarna runt köksbordet stämde in i skönsång, Countrykillen, vilken fin melodi..!

 

Dagen efter, dans till Scotts och en liten incident involverandes en bortamatch och en bilnyckel, vilket ledde till att jag inte var hemma förrän det blivit ljust igen. Härligt!

Var på speedway för första gången kort därefter, med midsommargänget och Jenny. Det var en fin kväll, det oxå.

 


K och M hittade från Östersund till Jönköping och för att fira det åt vi en gemensam middag på Piren en kväll i juni. Kvällen efter satt jag nästan på längst ute på soffkanten för att riktigt kunna insupa Big fourkonserterna på Svt.

Så blev det äntligen semesterdags! Jag och Jenny kunde inte hålla oss, utan tjuvstartade semestern med att möta upp några av midsommarpojkarna som campade inför Ydre countryfestival. Husbilen som stoltserade med en jämtlandsflagga fick sig ett besök och bjöd tillbaka med ett glas vin. Som följdes av flera, och ackompanjerades av
ömse gitarrspel och sång, samt återberättade skämt och sketcher ur Stefan&Krister...


När den riktiga semestern skulle börja, dagen därpå, var det jag som fick ratta Kian till Oskarshamn och färjan till Visby. Cykelsemestern på Gotland bjöd på brottarryggsbränna, ömma knän, 20 kg cykelkärra, onda rumpor, tältresningar, burksoppor, nudlar och en massa mil på cykel, men även på rödvin ur bag-in-box, engångsgrillning i kvällssolen i Slite, ost och kex, crepes på Kutens Bensin på Fårö, kardemummasnurror på Rute stenugnsbageri, kvälltur i kvällssol längs kustvägen ner till Hoburgen och underbart fint sällskap i form av Jenny. Det var roligt att vi tog oss hela vägen runt denna lilla vackra ö som jag antagligen bara kommer drömma om att bo på, men vi hade inte klarat en heldag till på cyklarna. Enough is enough som jag brukar säga!

         

Semestern fortsatte sen på bästa sätt med motordrivet fordon till Varberg och en tokig helg i baksätets tecken. Även den här gången lyckades vi på nåt sätt nästla in några midsommarpojkar i huset, och tillsammans med avgasdoft, v8 muller, rödvin, sol och pool blev det en alldeles perfekt helg!

     


Lite impulsivt har jag också hunnit med en liten husvagnstrip till Skåne och ett besök hos en gammal vän, studerat vildsvin på nära håll och promenerat in till centrala Karlskrona.

 


Jag avslutar med en lista på de fordon jag kört under den senaste månaden:

Pontiac.
Kia.
Bil med husvagn. Även backat mot husvagnen med imponerande resultat, även för mig.
Motorcykel, på ettans växel.
Grävmaskin. Larvfötter och vifta med skopan, spännande grejer.
Traktor med släp, på 4X3ans växel, och handgas, vilka finesser!
Cykel. Många mil.


RSS 2.0